• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Tα «περίεργα» του νέου Toyota bZ4x

72.332 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2021)

Η Toyota μπαίνει δυνατά στην ηλεκτρική εποχή με το νέο bZ4x, ένα SUV με στοιχεία που εντυπωσιάζουν. Ας δούμε τι νέο φέρνει και γιατί ξεχωρίζει.

Μέχρι το 2025 η Toyota έχει «υποσχεθεί» 15 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 70 εξηλεκτρισμένα. Είναι η εποχή λοιπόν που η Νο1 εταιρεία παγκοσμίως μπαίνει δυνατά στην ηλεκτρική εποχή. Όχι ότι είχε μείνει πίσω, το αντίθετο μάλιστα, αφού ως πρώτη διδάξασα έκανε τα υβριδικά απαραίτητα συνώνυμό της, αλλά και trend. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους μάλιστα. Έτσι, τα υβριδικά Toyota έχουν συνεισφέρει στη μείωση κατά 77 εκατομμύρια τόνους του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και περίπου κατά 29 εκατομμύρια κυβικά μέτρα καυσίμων παγκοσμίως, ενώ 20 χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου της υβριδικού, αυτή τη στιγμή 12 εκατομμύρια οδηγοί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν κάποιο υβριδικό μοντέλο της.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Τώρα όμως ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται μπροστά και αυτό αφορά την ηλεκτροκίνηση αποκλειστικά. Αντίθετα με τους περισσότερους κατασκευαστές όμως, η Toyota δεν χρειάζεται καμία μετάβαση και χρόνο «προσαρμογής». Απλά τώρα το επιλέγει, βλέποντας μπροστά και με τη δική της οπτική. Πρώτο δείγμα γραφής είναι το προχωρημένο σε αισθητικό και μηχανολογικό επίπεδο, bZ4x. Το SUV μοντέλο σε διαστάσεις RAV4 που ως concept εντυπωσιάζει και που αναμένεται να περάσει στην έκδοση παραγωγής του στα μέσα του 2022. Μέσα στα πολλά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά όμως εμείς εξετάζουμε εκείνα που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Για να δούμε…
 

Σχεδίαση που μαγνητίζει το βλέμμα
Είναι αλήθεια πως τα καινούρια Toyota έχουν αποκτήσει ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο αισθητικό προφίλ με τις έντονες γωνίες και ακμές να τους χαρίζουν δυναμισμό, ενώ ο συνδυασμός τους με καμπύλες προσθέτει και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Το bZ4x δεν ξεφεύγει από αυτό τον κανόνα και ως SUV στο μέγεθος του RAV4 ενσωματώνει πολλά στοιχεία από εκείνο, αλλά και άλλα πιο χαρακτηριστικά. Βλέποντας το αυτοκίνητο παρατηρούμε μία μακρόστενη εξαγωνική γρίλια στο κάτω μέρος και κάθετα ανοίγματα στις γωνίες του προφυλακτήρα. Οι στενοί προβολείς έχουν τέσσερα στοιχεία LED και μια λωρίδα για LED φώτα ημέρας που τρέχει κατά μήκος της κορυφής. Στο προφίλ, το bZ4X φέρει δυναμικές γραμμές που του προσφέρουν μια πιο εμφατική υπόσταση, ενώ στο μπροστά αριστερό φτερό έχει τοποθετηθεί η θύρα φόρτισης. Το πίσω μέρος του bZ4X ακολουθεί την τάση της εποχής, ενώνοντας τα φωτιστικά του σώματα με μία λωρίδα LED, ενώ η συνολική εικόνα των φώτων δημιουργεί μία φουτουριστική εμφάνιση.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »