Φωτά LED: Αξίζουν τα έξτρα λεφτά για να τα βάλεις στον εξοπλισμό;
3 Φωτογραφίες »

Φωτά LED: Αξίζουν τα έξτρα λεφτά για να τα βάλεις στον εξοπλισμό;

73.893 Επισκέψεις στο άρθρο

- Τα LED κρατάνε 20 φορές περισσότερο
- Φέγγουν 40 μέτρα πιο μακριά
- Θα δεις τον κίνδυνο 1,5 δλ. νωρίτερα
- Αν θες να κάνεις σκόντο κάντο στην οθόνη

Κάνουν τη νύχτα μέρα χωρίς να τυφλώνουν!


Σύμφωνα με την Opel κερδίζεις 1,5 δλ. χρόνου αντίδρασης όταν κινείσαι με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα ενώ χρησιμοποιείς Matrix LED προβολείς.

Σύμφωνα με την Opel κερδίζεις 1,5 δλ. χρόνου αντίδρασης όταν κινείσαι με ταχύτητα 80 χλμ./ώρα ενώ χρησιμοποιείς Matrix LED προβολείς.

Μικρό ή SUV; Βενζίνη ή Plug-in υβριδικό; Έστω ότι έχεις αποφασίσει ποιο μοντέλο και τι κινητήρα θέλεις να αγοράσεις. Μπαίνεις στο site της εταιρείας και «ψειρίζεις» τους εξοπλισμούς. Κλιματισμός, κάμερα οπισθοπορείας και οθόνη για το infotainment, ζάντες αλουμινίου, προβολείς. Ειδικά στους τελευταίους πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή, γιατί σε τελική ανάλυση το αυτοκίνητο πρέπει πάνω και πρώτα από όλα να είναι ασφαλές. Για αυτό και εταιρείες εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με LED προβολείς από τις entry-level εξοπλιστικές εκδόσεις, παρόλο που το κόστος τους είναι αυξημένο συγκριτικά με τους συμβατικούς λαμπτήρες.

Πόσο κοστίζουν;

Μιας και αναφερθήκαμε στο κόστος τους να πούμε πως η τιμή αγοράς στα φώτα LED κυμαίνεται ανάλογα με την εταιρεία που επιλέγεις. Ενδεικτικά να πούμε πως βρίσκει κανείς σε προαιρετικό εξοπλισμό φώτα LED (και Matrix) δίνοντας γύρω στα 600-800 ευρώ.
 
Την ίδια στιγμή, και η επισκευή τους είναι «τσουχτερή», κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας του μηχανισμού τους. Πιο συγκεκριμένα, τα περιβλήματά τους είναι σφραγισμένα και δεν μοιάζουν σε τίποτα με την αλλαγή ενός απλού φαναριού σε περίπτωση βλάβης, επομένως σε πιθανό πρόβλημα θα χρειαστεί να βάλετε πιο βαθιά από το συνηθισμένο το χέρι στην τσέπη. Ωστόσο έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις απλές λάμπες αλογόνου.

Ακόμη όμως και αν χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω, κάντο. Διαβάζοντας παρακάτω θα μάθεις και το γιατί.
Σελίδα 2Ξένον ή αλογόνου;
Σελίδα 3Ποια τα οφέλη των LED προβολέων
Mercedes
test center