Ποια τα οφέλη των LED προβολέων

Ποια τα οφέλη των LED προβολέων

73.983 Επισκέψεις στο άρθρο

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, οι LED προβολείς δεν είναι πάντοτε μέρος του στάνταρ εξοπλισμού ενός καινούργιου μοντέλου. Το κόστος κατασκευής τους είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με τις συμβατικές επιλογές, ωστόσο αντίστοιχα τα οφέλη που απολαμβάνει κανείς σίγουρα αξίζουν τα παραπάνω ευρώ. Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματά τους.

 
Μεγάλη διάρκεια ζωής: Οι καλής ποιότητας LED προβολείς μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής 20.000 ώρες, νούμερο κατά 20 φορές μακρύτερο από έναν λαμπτήρα αλογόνου. Δηλαδή, αν και το βραχυπρόθεσμο κόστος τους είναι μεγαλύτερο, σε βάρος χρόνου κάνεις πολύ γρήγορα απόσβεση.
 
Καλύτερη ενεργειακή απόδοση: Οι λαμπτήρες αλογόνου δεν παράγουν μόνο φως, παράγουν επίσης πολλή θερμότητα, υπάρχει δηλαδή σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς αντί πηγαίνει ολόκληρη προς την παραγωγή φωτός ένα μέρος της καίγεται. Τα LED, από την άλλη πλευρά, παράγουν πολύ λίγη θερμότητα, εξοικονομώντας ενέργεια σε ποσοστό 260%!
 
Φωτεινότητα: Τα LED εκπέμπουν περίπου δέκα φορές περισσότερο φως ανά watt από τον προβολέα αλογόνου. Σε σχέση με τους προβολείς ξένου, παρότι υστερούν εκ πρώτης όψεως, δεν φωτίζουν υπερβολικά «τυφλώνοντας» τους άλλους οδηγούς. Συν τοις άλλοις, οι λάμπες LED φέγγουν σε βάθος 170 μέτρων, σε αντίθεση με τις λάμπες αλογόνου που περιορίστηκαν στα 130 μέτρα.
 
Σχεδιασμός: Το design των LED προβολέων είναι σαφώς πιο ευχάριστο οπτικά σε σχέση με τους προβολείς αλογόνου και xenon. Διότι και η εμφάνιση μετράει.
 
Ανθεκτικότητα: Τα LED είναι πιο στιβαρά και ανθεκτικά από τους προβολείς αλογόνου ή HID (xenon) όσον αφορά τους κραδασμούς. Ένας κανονικός προβολέας αλογόνου μπορεί να σπάσει από ελαφρώς ισχυρότερο χτύπημα, ενώ οι λυχνίες LED μπορούν να αντέξουν ακόμη και σε ατυχήματα χωρίς να πάθουν ζημιά.
 
¶μεση φωτεινότητα: Οι προβολείς LED προσφέρουν  σε λιγότερο από 0,5 δευτερόλεπτο το 100% της ισχύος τους. Στον αντίποδα, οι λάμπες xenon χρειάζονται έως και μερικά δευτερόλεπτα. Στην πράξη, οι οδηγοί που βρίσκονται πίσω σου θα δουν αμέσως το φρενάρισμά σου και θα έχουν ταχύτερο χρόνο αντίδρασης.

Σελίδα 1Φωτά LED: Αξίζουν τα έξτρα λεφτά για να τα βάλεις στον εξοπλισμό;
Σελίδα 2Ξένον ή αλογόνου;
Σελίδα 3Ποια τα οφέλη των LED προβολέων
Hyundai
4green