Τα χρυσόψαρα μπορούν να οδηγούν!

Τα χρυσόψαρα μπορούν να οδηγούν!

1.901 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2022)

Μπορούν τα χρυσόψαρα να οδηγήσουν; Ένα πανεπιστήμιο στο Ισραήλ λέει ναι και μάλιστα δημοσιεύει και το αποδεικτικό υλικό!

Ενδιαφέρουσα μελέτη από το Ισραήλ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion στο Ισραήλ όπου ανακάλυψε ότι τα χρυσόψαρα έχουν την ικανότητα να «οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο» ή αν θέλετε πιο σωστά να προσανατολιστούν πως ένα συγκεκριμένο στόχο τον οποίο θα αναγνωρίσουν και θα στραφούν προς αυτόν ακόμα και αν αλλάξει θέση!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χρησιμοποίησαν ένα ειδικά κατασκευασμένο όχημα

Με τον όρο «οδήγηση» οι επιστήμονες εννοούν τις κινήσεις του χρυσόψαρου, ενώ όπου αυτοκίνητο λάβετε κατά νου ένα τετράγωνο δοχείο με νερό, το οποίο στηρίζονταν σε μία πλατφόρμα με τροχούς που το κινούσαν προς όλες τις κατευθύνσεις ανάλογα με την κατεύθυνση που κολυμπούσε το χρυσόψαρο. Για να μπορέσουν να καταγραφούν οι κινήσεις του χρυσόψαρου και να μεταφερθούν ως εντολή στους τροχούς, το «αυτοκίνητο» χρησιμοποιούσε LIDAR, έναν υπολογιστή και μια κάμερα στραμμένη προς τα κάτω που επέβλεπαν το χρυσόψαρο. Θυμίζουμε πως σύστημα LIDAR βρίσκουμε σε πολλά αυτοκίνητα σύγχρονα αυτόνομα οχήματα.

Τα χρυσόψαρα μπόρεσαν να πλοηγηθούν

Όπως λοιπόν φαίνεται στα βίντεο παρακάτω, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα τεστ για να ελέγξουν αν έξι χρυσόψαρα που συμμετείχαν στο πείραμα, ήταν πραγματικά σε θέση να πλοηγηθούν και να κατευθύνουν έτσι το «αυτοκίνητο» στο σημείο που έπρεπε. Τοποθέτησαν έναν ορατό στόχο (ροζ τετράγωνο) μέσα σε ένα δωμάτιο απέναντι από τη δεξαμενή. Τα ψάρια κατευθύνθηκαν με επιτυχία στον στόχο μετά από λίγες μέρες εκπαίδευσης. Μάλιστα κάποια από αυτά ήταν σε θέση να το κάνουν ακόμη και όταν το σημείο άλλαξε θέση. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είχαν όλα τα χρυσόψαρα την ίδια ικανότητα εκμάθησης. Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN