Tα Fiat 500 και Panda Hybrid.

Τα υβριδικά θα γίνονται ηλεκτρικά μέσα στην πόλη

1.942 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2020)

Η Fiat θέλει να αναπτύξει ένα νέο σύστημα που θα απενεργοποιεί αυτόματα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα plug-in υβριδικά μοντέλα όταν αυτά εισέρχονται στο κέντρο της πόλης.


Η Fiat Chrysler δοκιμάζει ένα νέο project στο Τορίνο που θα επιτρέπει στα plug-in υβριδικά αυτοκίνητά της να κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια όταν θα κινούνται μέσα στο κέντρο της πόλης αλλάζοντας αυτόματα οδηγικό mode.

Το έργο, το οποίο στοχεύει στη μεγιστοποίηση των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων των υβριδικών αυτοκινήτων, έρχεται καθώς η Fiat Chrysler έχει ξεκινήσει να παράγει τα πρώτα της μοντέλα με υβριδικά κινητήρια σύνολα, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές της που προσφέρουν ήδη μια σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Στο project «Turin Geofencing Lab» συμμετέχουν οι αρχές της πόλης και το πρακτορείο δημόσιων μεταφορών GTT, βασίζεται σε ένα πρωτότυπο σύστημα με ενσωματωμένους αισθητήρες πάνω στο αυτοκίνητου που του επιτρέπουν να καταλαβαίνει πότε εισέρχεται στο κέντρο της πόλης. Οι αισθητήρες, στη συνέχεια θα απενεργοποιούν αυτόματα τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και θα βάζουν το αυτοκίνητο σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει στα υβριδικά αυτοκίνητα να απολαμβάνουν τα προνόμια των ηλεκτρικών στο κέντρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών θέσεων στάθμευσης. Το σύστημα έχει δοκιμαστεί αρχικά στο νέο υβριδικό plug-in Jeep Renegade 4xe αλλά οι δοκιμές θα μπορούσαν να επεκταθούν και σε άλλα υβριδικά μοντέλα της από το επόμενο έτος.

Ο Roberto Di Stefano, επικεφαλής της EMEA e-Mobility της FCA, δήλωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί το project στο Τορίνο, θα γίνει το ίδιο σταδιακά σε άλλες πόλεις, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.
 

Toyota
test center