6 φωτογραφίες »

Tazzari Zero City: Ηλεκτρικό πόλης με τιμή έκπληξη

55.473 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2020)

Νέο, μοδάτο και πολλά υποσχόμενο, το ηλεκτροκίνητο Tazzari EV Zero City, στοχεύει να γίνει το ιδανικό όχημα πόλης έχοντας στην φαρέτρα του αυτονομία έως και 200 χλμ. με 2,5 ώρες φόρτιση σε μία απλή οικιακή πρίζα. Μάθετε περισσότερα γι΄αυτό...


Το Zero City, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην Imola, στην καρδιά της Ιταλικής Motor Valley, από την Tazzari EV, θυγατρική εταιρεία του Tazzari Group, ενός ομίλου επιχειρήσεων με πάνω από 50 χρόνια ιστορίας. Οι μικρές διαστάσεις, το ελαφρύ αλουμινένιο αμάξωμα και ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 25 kW, ήτοι 34 ίππων, είναι τα βασικά συστατικά της συνταγής του λιλιπούτειου ηλεκτρικού μοντέλου που θέλει να αποτελέσει το μέλλον των αστικών μετακινήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής φίρμας, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 90 χλμ./ώρα και έχει πλήρη αυτονομία για 200 χλμ. με 2,5 ώρες φόρτιση σε μία οικιακή πρίζα τοίχου, κάτι που -εφόσον ισχύει- το καθιστά το πιο οικονομικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Σημειώστε πως, έρχεται με δύο πακέτα μπαταριών λιθίου: το 90Κ χωρητικότητας 8kWh και το μεγαλύτερο 200Κ χωρητικότητας 15 kWh, τα οποία καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών (σ.σ. μπορεί να επεκταθεί στα 5 χρόνια με επιπλέον 1.500 ευρώ). Παράλληλα, εφοδιάζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας από το φρενάρισμα για να επεκτείνονται στο μέγιστο δυνατό τα επίπεδα αυτονομίας. Αν και μικρό σε διαστάσεις (μήκος 2.795 χλστ., πλάτος 1.500 χλστ. και ύψος 1.450 χλστ.) υπόσχεται γενναίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, με το πορτ-μπαγκάζ να αγγίζει τα 445 λίτρα, χάρη στο νέο του πλαίσιο.

Στο πεδίο της τεχνολογίας, είναι έκδηλη η χρήση αρκετών εξελιγμένων συστημάτων: keyless σύστημα ενεργοποίησης του κινητήρα, Bluetooth σύνδεση ή USB memory για να απολαμβάνει κανείς την αγαπημένη του μουσική, σύστημα παραμετροποίησης με 4 λειτουργίες (eco, standard, race και rain), LED φώτα, κάμερα οπισθοποιρείας, καθώς επίσης και των συνηθισμένων ηλεκτρικών ευκολιών: ηλεκτρικά παράθυρα, air condition κ.λπ.. Επιπλέον, στην καμπίνα έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια με τους διακοσμητές να ντύνουν τα καθίσματα με ιταλικό τεχνόδερμα, ενώ στοιχεία όπως τα πεντάλ αλουμινίου δίνουν μερικές σπορτίφ νότες.

Τα οχήματα Zero, τα οποία εισάγονται και διανέμονται στην χώρα μας από την εισαγωγική εταιρεία Green eMotion, γνωστή στην αγορά για την προτίμηση της σε «πράσινα» προϊόντα και υπηρεσίες με brands όπως Tazzari EV Zero, tuktuk hellas, Bizol, XShore & tuktuk tours, δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιαστούν με 3 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς στο αμάξωμα και 15 επιλογές στη διαμόρφωση του εσωτερικού σαλονιού. Έτσι σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το προσωπικό, μοναδικό όχημα σας. Μπορείτε να επιλέξετε από μονοχρωμία έως και τριχρωμία, ανάλογα με τα γούστα σας.

Καταλήγοντας, αξίζει να αναφερθεί πως, στόχος της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τελική τιμή που θα έφερνε την επανάσταση στην αγορά. Και οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας υποστηρίζουν πως το κατάφεραν, καθώς η τιμή του ηλεκτρικού μοντέλου ξεκινά από τις 16.300 ευρώ χωρίς τους φόρους (το επίσημο site της εταιρείας αναφέρει ως τελική τιμή τις 19.900 ευρώ για την Ευρώπη).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τους εξοπλισμούς, τις επιλογές και τους τιμοκαταλόγους των οχημάτων Zero City αλλά και των υπόλοιπων μοντέλων από την Tazzari EV Zero Emission Mobility μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο site του αντιπροσώπου για την Ελλάδα (tazzarievzero.com), στο τηλέφωνο (+30 213 041 6484) ή μέσω e-mail στο [email protected].

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Tazzari
Από την ίδρυση της, το 1963, στην Imola, στην καρδιά της Ιταλικής Motor Valley, πρωταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή με δύο εργοστάσια αλουμινίου, μία εταιρεία προηγμένης μηχανικής παραγωγής και για πάνω από 10 χρόνια είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή καινοτόμων ηλεκτρικών οχημάτων για εκείνη αλλά και για μεγάλα brands της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Tazzari EV είναι το δικό της brand στην αυτοκινητοβιομηχανία και τα τελευταία 10 χρόνια σχεδιάζει, αναπτύσσει και παρουσιάζει τα ιταλικής παραγωγής οχήματα Tazzari EV Zero.

Hyundai
vw