Το νέο Mazda CX-8 θα είναι επταθέσιο. Θα λανσαριστεί στα τέλη του έτους και θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.

Το νέο Mazda CX-8 θα είναι επταθέσιο. Θα λανσαριστεί στα τέλη του έτους και θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.

Teaser: Νέο Mazda CX-8

5.485 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2017)

Προ των πυλών βρίσκεται το επταθέσιο Mazda CX-8 και η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει σήμερα τα πρώτα στοιχεία για το νέο της crossover.

Αν και η πληροφορία δεν είχε επιβεβαιωθεί, υπήρχε εδώ και καιρό κουβέντα σχετικά με το ενδεχόμενο ενός επταθέσιου Mazda CX-5. Πλέον το γεγονός είναι επίσημο, καθώς η εταιρεία δήλωσε πως το πολυαναμενόμενο μοντέλο της θα λανσαριστεί στα τέλη του έτους και πως θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Παρόλο που η Mazda δεν λέει ακριβώς πως το CX-8 θα στηρίζεται στο CX-5. Ωστόσο, στην προωθητική εικόνα που δημοσιεύει από το εσωτερικό, οι επιρροές από το CX-5 είναι παραπάνω από εμφανείς. Το σαλόνι εμφανίζεται σε εξαθέσια διαμόρφωση, αν και θα υπάρχει και με επτά καθίσματα.
  
Η Mazda ανακοινώνει 4,9 μέτρα μήκους, 1,84 μέτρα πλάτους και 1,73 μέτρα ύψους, ενώ το μεταξόνιο εκτείνεται στα 2,93 μέτρα. Οπότε το CX-8 είναι μικρότερο από το CX-9, αν και τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο μεταξόνιο. Είναι το ίδιο πλατύ με το CX-5 και πιο ψηλό από αυτό, ενώ υπενθυμίζουμε πως τα CX-5 και CX-9  μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα SkyActiv.
 
Στην Ιαπωνία το Mazda CX-8 θα διατίθεται με τον turbo diesel SkyActiv-D των 2,2 λίτρων, για τον οποία ακόμα δεν ανακοινώνει νούμερα απόδοσης, παρά μόνο πως θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η εταιρεία υπόσχεται πως στην τρίτη σειρά θα μπορούν να κάτσουν ακόμα και ενήλικες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
test center