• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εικόνα από το teaser για την AMG A 45.

Εικόνα από το teaser για την AMG CLA 45.

Teaser για τις Mercedes-AMG A 45 & CLA 45

9.793 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2019)

Τα teaser video για τα δύο μοντέλα επιδόσεων αποκάλυψε η Mercedes δύο μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή τους. Δείτε τα video.

MERCEDES: Η νέα C-Class. Το δικό σου comfort zone

Mετά από μήνες φημών και διαρροών, οι νέες AMG 45 εκδόσεις των A-Class και CLA είναι έτοιμες να παρουσιαστούν στο Φεστιβά Tαχύτητας του Goodwood που θα αρχίσει μεθαύριο στις 4 Ιουλίου στη Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό αποδεικνύεται από τα δύο teaser video που αποκάλυψε η Mercedes μέσω του λογαριασμού της στο Facebook. Αξίζει να σημειώσουμε πως σε αυτά εμφανίζονται τα δύο μοντέλα επιδόσεων στην «S» έκδοσή τους, ωστόσο, και οι πιο απλές εκδόσεις δεν θα αργήσουν θα παρουσιαστούν.

Το hot-hatch φαίνεται πως βρίσκεται στο εξοπλιστικό επίπεδο Edition 1 που θα γίνει διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα μετά το εμπορικό λανσάρισμα του. Η Mercedes-AMG A 45 θα εξοπλιστεί με όλα τα διαθέσιμα «καλούδια»: όπως προφυλακτήρα με γιγάντιους αεραγωγούς, σπορ διαχύτη, Panamericana γρίλια, 19άρες ζάντες αλουμινίου μαύρου φινιρίσματος σε συνδυασμό με κόκκινες δαγκάνες, μεγάλη αεροτομή στο τέλος της οροφής και δυναμικό πίσω διαχύτη που περιλαμβάνει δύο διπλές στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Σε ό,τι αφορά την AMG CLA 45, είναι φανερό πως θα διακρίνεται για τα πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά της, με την Panamericana γρίλια να δίνει τον τόνο και τους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες να προκαλούν με τη νέα τους σχεδίαση. Τέλος, το μάτι δεν γίνεται να μην πέσει στις δύο διπλές απολήξεις του συστήματος εξάτμισης και τον διαχύτη ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως και αυτό το μοντέλο είναι πιθανότατα στην έκδοση Edition 1.

Kάτω από το καπό και των δύο μοντέλων θα βρίσκεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος turbo κινητήρας στον κόσμο. Ο M 139 κινητήρας, όπως είναι γνωστός στους διαδρόμους των εγκαταστάσεων του Αφάλτερμπαχ, χωρητικότητας 1.991 κ.εκ. θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: τη «μικρή» με 387 άλογα και 480 Nm ροπής στις 4.750-5.000 σ.α.λ. και την κορυφαία με 421 ίππους και 500 Nm ροπής στις 5.000-5.250 σ.α.λ.. Το εύρος λειτουργίας του M 139 αγγίζει τις 7.200 σ.α.λ. και η σχέση συμπίεση βρίσκεται στο 9:1, ενώ όσον αφορά στην πίεση υπερπλήρωσης, αυτή ορίζεται στα 2,1 bar (1,9 bar στην έκδοση με τη μικρότερη ισχύ).
 

77 διαθέσιμα άρθρα για MERCEDES  A-CLASS