3 φωτογραφίες »

Παρών είναι και το νέο τιμόνι που ενσωματώνει δύο ζώνες αισθητήρων.

Ιδού το hi-tech εσωτερικό της νέας Mercedes E-Class

8.931 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2020)

Η Mercedes προετοιμάζεται για την παρουσίαση των ανανεωμένων E-Class κουπέ και κάμπριο σε μία εβδομάδα από σήμερα και στο πλαίσιο αυτό συνέχισε την εκστρατεία των teaser, προσφέροντας μία πρώτη ματιά από το εσωτερικό.


Αν και όλοι φανταζόμασταν πως αμφότερα τα μοντέλα θα ακολουθούσαν τα χνάρια του παρουσιασμένου σεντάν πλέον αυτό επιβεβαιώνεται. Αμφότερα  θα έχουν την τελευταία έκδοση του συστήματος ψυχαγωγίας MBUX, το οποίο μεταξύ των χαρακτηριστικών θα προσφέρει πλέον και τον «βοηθό» που ενεργοποιείται με τη φωνητική εντολή «Hey Mercedes». Έτσι θα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν φωνητικά τον κλιματισμό και τα θερμαινόμενα καθίσματα, αλλά και να μάθουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες που εκτίνονται από την πλοήγηση και φτάνουν μέχρι και την επικαιρότητα.
 
Τον εν λόγω σύστημα στον στάνταρ εξοπλισμό συνοδεύεται από δύο οθόνες 10,25 ιντσών ή δύο 12,3 ιντσών προαιρετικά, όπου η μία έχει τον ρόλο του πίνακα οργάνων. Από κει και πέρα πάρων είναι και το νέο τιμόνι που ενσωματώνει δύο ζώνες αισθητήρων που βρίσκονται στη στεφάνη προκειμένου να ανιχνεύουν εάν τα χέρια του οδηγού πιάνουν ή όχι το τιμόνι. Μέσω αυτού του συστήματος υπολογίζεται πως θα αποφευχθούν περιπτώσεις όπου οι οδηγοί λόγω των ημιαυτόνομων συστημάτων οδήγησης εφησύχαζαν πίσω από το τιμόνι κάτι που οδηγούσε σε ατυχήματα. 
 
Παράλληλα η γερμανική φίρμα μας ενημερώνει για το πλήθος συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τα Active Steering Assist, Active Blind Spot Assist, Active Parking Assistant με Parktronic και κάμερα 360 μοιρών.
 
Κλείνοντας να πούμε πως η Mercedes έχει επιβεβαιώσει πως οι ανανεωμένες E-Class  κουπέ και κάμπριο θα κάνουν πρεμιέρα στις 27 Μαΐου με νέους κινητήρες και αναβαθμισμένο στυλ.  

SPRING SEAT
NISSAN