Προς το οριστικό τέλος της ζωής του οδεύει ο V12 κινητήρας της Mercedes-AMG, ο οποίος όπως φαίνεται θα πάρει μαζί του και την S 65.

Τελειώνει τον V12 κινητήρα η Mercedes-AMG

2.354 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2018)

Προς το οριστικό τέλος της ζωής του οδεύει ο V12 κινητήρας της Mercedes-AMG.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τμήματος AMG της Mercedes, Tobias Moers κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε στα διεθνή μέσα που βρέθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, όπως μεταξύ άλλων η γερμανική μάρκα παρουσίασε τη νέα AMG A 35.
 
Αν και παρόμοια δήλωση για το τέλος του V12 κινητήρα είχε κάνει και τον περασμένο Απρίλιο, πλέον επιβεβαίωσε την αρχική του τοποθέτηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το τέλος του εν λόγω κινητήρα θα ακολουθήσει και η S 65 για την οποία δήλωσε συγκεκριμένα «Συνεπώς, πρόκειται να μετακινήσουμε την S 65 από το χαρτοφυλάκιό μας».
Ωστόσο η μάρκα σκοπεύει και στην κατασκευή νέων κινητήρων με τη «γέννηση» ενός υβριδικού V8. Συγκεκριμένα ο Moers είπε πως η υβριδική τεχνολογία αναπτύσσεται επί του παρόντος για να αυξήσει την αποδοτικότητα και την απόδοση του V8 4.0 λίτρων σε νέα μοντέλα AMG, παρατείνοντας έτσι τη ζωή του twin-turbo κινητήρα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο ισχυρός άντρας της AMG υπογράμμισε πως πριν από αυτές τις κινήσεις προχώρησαν ακόμα περισσότερο στην αρχική μείωση του V8 6,3 λίτρων κινητήρα, ο οποίος από τα 5,5 λίτρα πήγε στα 4,0 λίτρα, βοηθώντας έτσι τα επόμενα μοντέλα που θα τον χρησιμοποιήσουν ενισχυμένο από το υβριδικό σύστημα να έχουν καλύτερη κατανάλωση καυσίμου και μικρότερες εκπομπές ρύπων.   

OPEL NEA MONTELA
test center