3 φωτογραφίες »

H τρέχουσα γενιά του Hyundai i10.

Τελευταίο για ηλεκτρισμό το Hyundai i10

3.642 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2020)

Η Hyundai έχει στο πλάνο της να προσφέρει πλήθος ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία θα αρχίσουν να καταφθάνουν σύντομα, ωστόσο όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την τρίτη γενιά του i10.


Μιλώντας σε ξένα μέσα ο διευθυντής προϊόντων και τιμολόγησης της μάρκας, Raf Van Nuffel, δήλωσε ότι η εταιρεία κινείται δυναμικά σε όλο το εύρος της γκάμας αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο η πορεία που ακολουθείται είναι από «πάνω προς τα κάτω». Με αυτή τη φράση το στέλεχος της κορεατικής μάρκας θέλησε να σημειώσει πως η Hyundai  στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης αλλά και κάθε καινοτομίας θα ξεκινήσει να την προσφέρει από τα πιο μεγάλα και πιο ακριβά μοντέλα της και στη συνέχεια θα οδηγείται στα μικρότερα.  
 
Η εξήγηση που δόθηκε από τον Van Nuffel είναι η εξής: «Το κάνουμε αυτό επειδή οι πόροι μας δεν είναι άπειροι και επί του παρόντος επικεντρωνόμαστε σε ελαφρώς μεγαλύτερα μοντέλα που μπορούν επίσης να ηλεκτροδοτηθούν και να είναι ανταγωνιστικά». Ωστόσο σημείωσε πως με το πέρασμα του χρόνου η στρατηγική αυτή πιθανότατα θα διαφοροποιηθεί και θα επεκταθεί και στα μικρότερα μοντέλα.
 
Αυτό όμως δε σημαίνει πως η τρέχουσα γενιά του Hyundai i10 θα προλάβει να δει μία αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή του. Αν πάρουμε ως δεδομένο πως η δεύτερη γενιά του μίνι της Hyundai διατηρήθηκε για έξι χρόνια και η τρέχουσα γενιά διανύει ήδη το πρώτο έτος της ζωής του είναι πολύ πιθανό να μην προλάβει να ηλεκτριστεί.
 
Ο Raf Van Nuffel δε θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος για το θέμα, αλλά προς το παρών τα συστήματα κίνησης για το i10 δεν αναμένεται να πληθύνουν.    

VW LEASEPRO
test center