Καταρρίπτονται οι φήμες για επιστροφή του V8.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Καταρρίπτονται οι φήμες για επιστροφή του V8.

Τέλος οι κινητήρες V8 στις C 63 και E 63 της Mercedes-AMG

2.934 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2023)

Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο CEO της AMG, αποκλείοντας το φαινόμενο επιστροφής στο πολυκύλινδρο σύνολο. Ο ανταγωνισμός ωστόσο δε φαίνεται να συμφωνεί. Εσύ;

Οι φήμες τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν

Στις αρχές του μήνα είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η AMG θα επέστρεφε τον θρυλικό πλέον V8 στα μοντέλα υψηλής ισχύος. Πιο συγκεκριμένα οι C63 και Ε63 φημολογούνταν ότι θα φόραγαν πάλι το διαμάντι της ΑΜG.

O CEO της AMG όμως, Michael Schiebe μας προσγείωσε ξανά στην πραγματικότητα, καθώς αρνήθηκε κατηγορηματικά την επιστροφή του V8 στις C 63 και E 63. Αυτά είναι δυσάρεστα νέα για τους λάτρεις της «παλιάς σχολής» ιπποδύναμης. Μάλιστα, ο Michael δε δίστασε να υπερασπιστεί την απόφαση της εταιρείας, καθώς τις ίδιες κινήσεις κάνουν και οι ανταγωνιστές.
 
Αν κρίνουμε βέβαια από τον ανταγωνισμό, η BMW θα διατηρήσει τον εξακύλινδρο κινητήρα της στην M3 «για όσο περισσότερο μπορεί», ενώ και η M5 η οποία θα κυκλοφορήσει το 2024 θα έχει plug-in hybrid μονάδα ισχύος με κινητήρα εσωτερικής καύσης 8 κυλίνδρων. Η Αudi από την άλλη έχει δηλώσει πως δε θα τοποθετήσει τετρακύλινδρο μοτέρ στα RS μοντέλα της, με το RS 4 να διατηρεί τον V6 και το RS 6 να αναβαθμίζει τον V8 της μέσα στο 2024.


H τελευταία C 63 με V8 κινητήρα.

H τελευταία C 63 με V8 κινητήρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
NISSAN