Με το νέο της σύστημα Rear Seat Alert, η Hyundai θέλει να βάλει τέλος στην απροσεξία και την ανευθυνότητα των οδηγών που ξεχνούν το παιδί ή το ζωάκι τους στο πίσω κάθισμα.

Η τεχνολογία αναμένεται να υιοθετηθεί στα μοντέλα Hyundai από το 2019.

Τέλος στις τραγωδίες θέλει να βάλει η Hyundai

2.534 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2017)

Με το νέο της σύστημα Rear Seat Alert, η Hyundai θέλει να βάλει τέλος στην απροσεξία και την ανευθυνότητα των οδηγών που ξεχνούν το παιδί ή το ζωάκι τους στο πίσω κάθισμα. Δείτε πως.

H Ηyundai είναι έτοιμη να προσφέρει στα μελλοντικά μοντέλα της ένα νέο σύστημα ασφαλείας με το όνομα Rear Occupant Alert, στην προσπάθεια της να αποτρέψει τους θανάτους λόγω υψηλής θερμοκρασίας στα πίσω καθίσματα για τους ανεύθυνους οδηγούς που φεύγουν από το όχημα τους ξεχνώντας πίσω το παίδι ή το κατοικίδιο τους.

Το σύστημα αυτό θα μπορεί να ελέγχει με σένσορες αν υπάρχει κίνηση στα πίσω καθίσματα, ώστε να βρει κάτι να ανάψει μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων υπενθυμίζοντας στον οδηγό να ελέγξει τα πίσω καθίσματα πριν απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο. Αν παρά ταύτα ο οδηγός συνεχίσει να μην το αντιλαμβάνεται και φύγει από το αυτοκίνητο, τότε το σύστημα αυτό θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την κόρνα, τα αναβοσβήνει τα φώτα και να στέλνει SMS στον οδηγό χάρη στο σύστημα Blue Link.
 
O αντιπρόεδρος της μάρκας για την Βόρεια Αμερική, Mike O Brien δήλωσε σχετικά: « To Rear Occupant Alert είναι άλλο ένα δείγμα ότι τα κάνουμε όλα καλύτερα στην Hyundai. Eίναι ένα πρώτο βήμα στην αποφυγή τραγωδιών. Μπορούμε να καταλάβουμε μόνο μια μικρή έλλειψη της προσοχής.»

Η τεχνολογία αναμένεται να υιοθετηθεί στα μοντέλα Hyundai από το 2019.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN