Τέλος το Ford Mondeo στην Ευρώπη

Τέλος το Ford Mondeo στην Ευρώπη

2.209 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2022)

Τίτλοι τέλους έπεσαν στην παραγωγή του Ford Mondeo στην Ευρώπη, καθώς το τελευταίο αυτοκίνητο βγήκε από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στη Βαλένθια.

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του στη Βαλένθια

Η 4η Απριλίου 2022 ήταν η μέρα την οποία το τελευταίο Ford Mondeo για την Ευρώπη βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στη Βαλέθνια της Ισπανίας. Ένας από τους μηχανικούς μάλιστα φωτογράφισε το τελευταίο αυτοκίνητο και μοιράστηκε την εικόνα στο LinkedIn.
 
Όπως μπορούμε να δούμε το τελευταίο Mondeo για την Ευρώπη είναι σε χρώμα γκρι. Στην χάρτινη ταμπέλα που έχει στο παρμπρίζ, το «CD391» αντιπροσωπεύει την κωδική ονομασία του, ενώ με κίτρινα γράμματα αναφέρεται πως είναι η τελευταία μονάδα. Κάπως έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλος για το δημοφιλές οικογενειακό σεντάν στην Ευρώπη, αφού δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως σε άλλες αγορές του κόσμου έχει ήδη παρουσιάσει τη νέα του γενιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνεχίζει στην Κίνα το καινούργιο Mondeo

Το ολοκαίνουργιο Ford Mondeo στις αρχές του 2022 έκανε πρεμιέρα για την αγορά της Κίνας, όπου θα παραχθεί. Λίγο μετά την πρεμιέρα, άνθρωποι της εταιρείας είχαν αναφέρει πως σε πρώτη φάση δεν σκοπεύουν να φέρουν την νέα γενιά του Mondeo σε άλλες αγορές, ενώ είναι πλέον γνωστό πως τα μελλοντικά πλάνα της Ford για την «Γηραιά Ήπειρο» είναι συνυφασμένα με την ηλεκτροκίνηση.

Τέλος μετά από περίπου 30 χρόνια πορείας

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως το Mondeo έκανε την πρώτη του εμφάνιση πριν από περίπου 30χρόνια, ως το πρώτο «παγκόσμιο μοντέλο» της Ford. Εχει στο ενεργητικό του 5 γενιές μοντέλων και περισσότερες από 5.000.000 πωλήσεις. Στο ζενίθ του, το 2001, το Mondeo έφτασε περισσότερες από 86.500 μονάδες, όντας ένα από τα κυρίαρχα οικογενειακά μοντέλα της αγοράς.  

Είπε αντίο!
-Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του Ford Mondeo στη Βαλένθια.
-Τέλος μετά από περίπου 30 χρόνια πορείας.
-Συνεχίζει στην Κίνα η νέα γενιά του Mondeo.
Θα ήθελες να παραμείνει στην Ευρώπη το Mondeo ή πέρασε η μόδα των σεντάν;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
citroen