Το OnStar δεν θα συνεχίσει να προσφέρεται στα νέα μοντέλα της Οpel.

H ειδοποίηση της Opel.

Τέλος το Opel OnStar

7.664 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2018)

Παρελθόν θα αποτελέσει η υπηρεσία ΟnStar για την Opel μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού ο όμιλος PSA Group θα σταματήσει να εξοπλίζει με αυτό τα νέα μοντέλα της μάρκας. Δείτε γιατί θα σταματήσει και πότε θα γίνει αυτό.

Το OnStar σύστημα που εξοπλίζει αυτήν την στιγμή τα μοντέλα της μάρκας προσφέρει στους οδηγούς δυνατότητες όπως ο εντοπισμός του οχήματος σε περίπτωση κλοπής και ο τηλεχειρισμός του οχήματος από το smartphone μέσω ειδικού app ενώ ο οδηγός μπορεί να μπορεί να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή με κάποιον σύμβουλο και να ζητήσει οδηγίες για κάποιο προορισμό ή π.χ. το κοντινότερο πρατήριο καυσίμων και να ζητήσει από το σύστημα να εκτελέσει διαγνωστικό έλεγχο του οχήματος (πίεση ελαστικών, κατάσταση αερόσακων, ηλεκτρονικά βοηθήματα κ.λπ.) .Τέλος , σε περίπτωση ατυχήματος που προκαλεί ενεργοποίηση των αερόσακων και εφόσον δεν απαντηθεί τηλεφωνική κλήση του συστήματος προς τον χρήστη του αυτοκινήτου, στέλνεται αυτόματα βοήθεια στον τόπο του ατυχήματος (ασθενοφόρο).
 

Παρά ταύτα, το OnStar δεν θα συνεχίσει να προσφέρεται στα νέα μοντέλα της Οpel, καθώς το σύστημα ανήκει στην General Motors και σύμφωνα με πληροφορίες, το PSA Group δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πληρώσει παραπάνω χρήματα στην αμερικάνικη εταιρεία για να αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης του. Έτσι, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί, η λειτουργία του OnStar θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, ωστόσο από την επόμενη μέρα το σύνολο των λειτουργιών του του θα κλείσει. Εκπρόσωπος της Οpel δήλωσε: « To ΟnStar θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 αλλά ήδη από τον Ιανουάριο του 2019, κανένα νέο αυτοκίνητο της μάρκας δεν θα εξοπλίζεται με το σύστημα αυτό.»

Ο όμιλος PSA έχει στρέψει στην προσοχή του στην ανάπτυξη του συστήματος eCall που σύμφωνα με την νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που έχει τεθεί σε ισχύ, θα πρέπει να εξοπλίζει όλα τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν μέσα στην Ε.Ε. Το eCall καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτής ανάγκης σε περίπτωση που γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα δίνοντας παράλληλα ακριβείς πληροφορίες στις υπηρεσίες αυτές για τον χρόνο του ατυχήματος, τον σημείο που έγινε, την κατεύθυνση, ενώ ακόμα μπορεί να διαπιστώσει αν ο οδηγός είναι αναίσθητος ή ανίκανος να ενημερώσει.

SPRING SEAT
NISSAN