Ο Όμιλος ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί πάνω στα δημοσιεύματα αυτά.

Τέλος το diesel από τον όμιλο Fiat Chrysler;

7.146 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2018)

Τα πετρελαιοκίνητα μηχανικά σύνολα θα «κοπούν» από το FCA Group (Fiat, Alfa Romeo, Jeep) αρκετά σύντομα, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές. Διαβάστε περισσότερα.

Μετά την Τοyota και την Porsche φαίνεται πως και το FCA Group ( Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Lancia) είναι έτοιμο να εγκαταλείψει τα μοτέρ diesel μέσα στην επόμενη πενταετία.

Πληροφορίες των Financial Times αναφέρουν πως ο όμιλος Fiat Chrysler εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθήσει την τακτική άλλων εταιρειών και να επενδύσει στα υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα ενώ ταυτόχρονα θα σταματήσει να προσφέρει μηχανικά σύνολα diesel σε όλα τα μοντέλα μέχρι το 2022.
 
Ο όμιλος ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί πάνω στα δημοσιεύματα αυτά, αναφορές κάνουν λόγο όμως ότι η απόφαση αυτή πρέπει να θεωρείται γεγονός, με την φίρμα να αναμένεται να το ανακοινώσει και επίσημα κατά την παρουσίαση του καινούριου 4ετούς πλάνου της την 1η Ιουνίου.

Οι λόγοι πίσω από την απόφαση αυτή είναι, αφενός ότι οι πωλήσεις diesel έπεσαν 8% το 2017 και αφετέρου ότι οι diesel χρειάζονται πλέον πολλά χρήματα για την εξέλιξη τους, ώστε να περάσουν τα νέα τεστ Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure για τις εκπομπές αερίων ρύπων που έχει σκοπό να κάνει τους πετρελαιοκινητήρες ακόμα και 20% φιλικότερους προς το περιβάλλον.

Tέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως η χρήση των diesel μοτέρ στα επαγγελματικά οχήματα του FCA Group θα συνεχιστεί.
 

Hyundai
NISSAN