Τesla: Φτιάχνει μπαταρίες με 1,6 εκατ. χιλιόμετρα διάρκεια ζωής

2.288 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2020)

Πάνω στο colpo grosso που θα αλλάξει μια για πάντα την αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται η Τesla καθώς η νέα τεχνολογία, όχι μόνο θα μεγαλώσει την διάρκεια ζωής των μπαταριών αλλά θα κάνει την τιμή των ηλεκτρικών μοντέλων πολύ πιο προσιτή.


Η Τesla σχεδιάζει να λανσάρει μια νέας τεχνολογίας μπαταρία χαμηλού κόστους και μεγάλης διάρκειας ζωής στο Model 3 για την αγορά της Κίνας αργότερα αυτό το έτος ή στις αρχές του 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Η νέα τεχνολογία αναμένεται να μειώσει το κόστος κτήσης των ηλεκτρικών οχημάτων στα επίπεδα των βενζινοκίνητων μοντέλων και να επιτρέψει στις ηλεκτρικές μπαταρίες να τριπλασιάσουν την διάρκεια ζωής τους.

Συγκεκριμένα, οι νέες μπαταρίες χαμηλού κόστους έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν για 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδια του Elon Musk να δηλώνουν στο Reuters πως σκοπός του είναι η τιμή πώλησης των Tesla να είναι ίση ή μικρότερη από αυτή των αντίστοιχων βενζινοκίνητων οχημάτων.  

Αν και διατεθούν πρώτα στην Κίνα, οι βελτιωμένες αυτές μπαταρίες με την μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και χωρητικότητα αποθήκευσης  θα γίνουν διαθέσιμες σε βάθος χρόνου και στις υπόλοιπες αγορές όπου δραστηριοποιείται η Tesla.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε μια σταθερή παραγωγή μπαταριών και ότι θα συνεχίσουμε να μειώνουμε το κόστος χρήσης ανά κιλοβατώρα - αυτό είναι πολύ θεμελιώδες και εξαιρετικά δύσκολο», δήλωσε ο Musk στους επενδυτές τον Ιανουάριο. «Πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή μπαταριών σε τόσο τρελά επίπεδα που οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να αντιληφθούν σήμερα».

Αναλυτικές πληροφορίες για τις μπαταρίες και το πλάνο της Tesla, θα δοθούν στα τέλη του μήνα στο πλαίσιο του συνεδρίου «Battery Day».
 

Hyundai
vw