Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου μέσα από λιμνάζοντα νερά δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο καταφέρνει να περάσει μέσα από αυτά.

Tesla γίνεται παράδειγμα προς αποφυγή (+vid)

2.507 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2019)

Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου μέσα από λιμνάζοντα νερά δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο καταφέρνει να περάσει μέσα από αυτά, όπως συνέβη στην περίπτωση ενός Tesla Model X.

Οι δυνατές νεροποντές που έπληξαν πρόσφατα την πόλη Mitchell της Νότιας Ντακότα στις ΗΠΑ, άφησαν πίσω τους σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, μέσα στα οποία και κάποια σημεία στα οποία συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού, καθιστώντας από δύσκολο έως αδύνατο το πέρασμα ενός Ι.Χ. από εκεί.
 
Ένα από αυτά καταγράφηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια ενημερωτικής τηλεοπτικής εκπομπής. Ο δημοσιογράφος Colton Molesky βρίσκονταν στον «αέρα» κάνοντας ρεπορτάζ για τα προβλήματα που άφησαν οι ισχυρές νεροποντές, όταν ακριβώς από πίσω του ένα  Tesla Model X ξεκίνησε να περάσει μέσα από μια λίμνη που είχε σχηματιστεί στο οδόστρωμα.
 
Όπως βλέπουμε το νερό σε κάποιο σημείο ξεπέρασε σε ύψος αυτό του καπό και παρόλο το επικίνδυνο εγχείρημα το αυτοκίνητο πέρασε από το σημείο αλώβητο. Φυσικά το επιτυχημένο αποτέλεσμα δε σημαίνει πως ήταν σωστή η απόφαση του οδηγού να περάσει από το σημείο. Αφενός κανείς δεν γνωρίζει πόσο βαθύ είναι το σημείο, αφετέρου ο κυματισμός του νερού κατά το πέρασμα μπορεί να επιφέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα σε κοντινά σπίτια, αυτοκίνητα ή πεζούς.
 
Δείτε το βίντεο παράδειγμα προς αποφυγή, γιατί δυστυχώς και στη χώρα μας συναντούμε τέτοιες περιπτώσεις.  

Mercedes
test center