• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τest αποφυγής κινδύνου (elk test) - Toyota Corolla Hybrid

Διαβάστηκε από 45513 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/4/2019
 

Toyota Corolla Hybrid - Δυναμική είσοδο στη μικρομεσαία κατηγορία κάνει η υβριδική Toyota Corolla, που κατάφερε μια υψηλή επίδοση στο άκρως σημαντικό test αποφυγής κινδύνου.

Όταν το Auto Τρίτη έκανε το μεγάλο τεστ αποφυγής κινδύνου (elk test) με όλα τα μικρομεσαία μοντέλα της αγοράς, το πάλαι ποτέ Αuris  που εκπροσωπούσε την Toyota στην κατηγορία είχε σταματήσει να εισάγεται εν αναμονή του αντικαταστάτη  του στο «πρόσωπο» της νέας Corolla. Όπερ και εγένετο και δεν θα μπορούσε να μη υποβάλλουμε το νέο, σοβαρό παίχτη, της μικρομεσαίας κατηγορίας στην κορυφαία αυτή δοκιμή ασφάλειας. Θα σημειώσουμε εδώ πως η έκδοση που δοκιμάσαμε είναι η «μικρή» υβριδική των 122 ίππων με τροχούς 17 ιντσών και ελαστικά 225/45. 

70 χλμ./ώρα - επιτυχημένη προσπάθεια
Η πρώτη προσπάθεια στα 70 χλμ./ώρα ήταν απόλυτα επιτυχημένη και η Corolla αντιδρώντας ομαλά και χωρίς υποψία αποτυχίας  κατάφερε να ολοκληρώνει με άνεση τους σχετικούς ελιγμούς. Με το καλημέρα το εξαιρετικό πλαίσιο έδειξε την ακαμψία και τη στιβαρότητά του. Το μειονέκτημα του έξτρα βάρους των μπαταριών γίνεται ταυτόχρονα και πλεονέκτημα χάρη στην σωστή τοποθέτηση και τη μεταφορά του κέντρου βάρους χαμηλά. Στην αρχή το τιμόνι έχει μια αίσθηση πως σφίγγει απότομα, αλλά τελικά είναι γραμμικό και βοηθά στην εκτέλεση των ελιγμών, κάτι το οποίο φάνηκε και στις επόμενες προσπάθειες.

75 χλμ./ώρα - αποτυχημένη προσπάθεια
Παρά το πολύ καλό πλαίσιο και το «σωστό» τιμόνι, η υβριδική Corolla δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς απώλειες, ήτοι ρίψη κορίνων. Αιτία ήταν η προοδευτική υποστροφή στην πρώτη αλλαγή πορείας με το ESP να μην μπορεί να  σώσει την κατάσταση. Το πίσω μέρος  πάντως παρέμεινε βιδωμένο στην άσφαλτο χάρη στην μοντέρνα και αποτελεσματική ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Οι κλίσεις δεν πήραν αισθητές διαστάσεις.

74 χλμ./ώρα - επιτυχημένη προσπάθεια
Με την ανάρτηση να διαχειρίζεται σωστά τις απότομες εναλλαγές πορείας και τα σχετικά φορτία, με το μπροστινό σύστημα να προσφέρει πρόσφυση, αλλά και ακρίβεια και φυσικά το πλαίσιο να είναι μασίφ, η Toyota Corolla κατάφερε να σημειώσει επίδοση με 74 χλμ./ώρα. Η ακριβής πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων κάνει τη δουλειά που πρέπει ώστε οι αντίστοιχοι τροχοί να μην αναπηδούν ή να χάνουν την πρόσφυσή τους. 

Γενική αίσθηση οδηγού: Δυναμικό πλαίσιο και στάνταρ πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, είναι στοιχεία που φαίνονται στην πράξη με υψηλό όριο στο Elk Test. Εμπνέει ασφάλεια και έχει γερό «πάτημα» με ομαλές αντιδράσεις, χωρίς μεταφορές βάρους πλησιάζοντας το κορυφαίο Ford Focus.
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Aκόμη και πάνω από το όριο νιώσαμε φιλικές αντιδράσεις. Το ESP λειτούργησε διακριτικά και βοηθητικά. Χωρίς να είναι παρεμβατικό εκανε και τη δουλειά του.

6 έξυπνα tips στην αγορά ελαστικών (+vid)

Προστατεύει ο συναγερμός το αυτοκίνητο;

Στο κλέβουν με ένα laptop!(vid)

Τι προσέχεις στα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά

Η κίνηση στους δρόμους

Πού να πας το μεγαλύτερο σ/κ του χρόνου!

Πιστός με αιτία;

Η μάχη της βασικής: Polo vs i20

Δοκιμή: DS 7 Crossback

Αποκλειστικό: Η νέα Skoda Octavia

Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

«Ηλέκτρισε» το Α6 η Audi

Ξέρεις τι είναι η ισχύς;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »