H plug-in υβριδική SF90 Stradale.

Θα δούμε άραγε κάποια αμιγώς ηλεκτρική Ferrari;

1.661 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2020)

O ερχομός της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής Ferrari θα εξαρτηθεί από έναν και μόνο παράγοντα. Διαβάστε ποιος είναι αυτός; Συμφωνείτε με την φίρμα;


Απίθανο είναι να δούμε μια πλήρως ηλεκτρική Ferrari μέσα στα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της πασίγνωστης ιταλικής φίρμας, κ. Enrico Galliera. H Ferrari, παρά το γεγονός ότι βλέπει ανταγωνιστικές εταιρείες να ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ηλεκτρικά μοντέλα, δεν θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια τους αλλά θέλει να περιμένει μέχρι να γίνει δυνατή η υιοθέτηση μιας καινοτόμου ηλεκτρικής τεχνολογίας.

Ο Galliera είπε συγκεκριμένα: «Υπάρχουν μερικοί ανταγωνιστές που εισέρχονται στην αγορά με νέα τεχνολογία που θα εξετάσουμε, αλλά θα προκύψει κάποιο πρόβλημα για τη Ferrari; Νομίζω πως όχι, λόγω των συγκεκριμένων στόχων της Ferrari. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ηλεκτρική τεχνολογία δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη αρκετά για να καλύψει τις ανάγκες ενός supercar».

Ο ερχομός της πρώτης ηλεκτρικής  Ferrari πάντως φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου καθώς ο Galliera συνέχισε λέγοντας: «Μόλις αναπτυχθεί αρκετά η ηλεκτροκίνηση, θα μπορέσουμε να παράγουμε ένα αυτοκίνητο που να φτάνει τα στάνταρ μας. Δεν θα φτιάξουμε απλώς μια ηλεκτρική Ferrari μόνο και μόνο για να το κάνουμε. Η εξέλιξη νέων τεχνολογιών είναι 100% στο DNA της Ferrari».

Η ιταλική φίρμα πρόσφατα παρουσίασε την plug-in υβριδική SF90 Stradale με τον Galliera να σημειώνει πως οι ιδιοκτήτες της «λατρεύουν να χρησιμοποιούν το αθόρυβο ηλεκτρικό mode νωρίς το πρωί και να χρησιμοποιούν το μοτέρ βενζίνης αργότερα μέσα στην μέρα για να απολαύσουν τον ήχο του».
 

Toyota
moto