• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέση στην Τοyota αναλαμβάνει ο Tommi Makinen

1.199 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/9/2020

Θέση Συμβούλου στο τμήμα Μοtorsport θα πάρει ο Tommi Makinen από τον Ιανουάριο του 2021 με την μάρκα να αναφέρει πως σκοπός αυτής της εξέλιξης είναι η κατασκευή καλύτερων και πιο συναρπαστικών αυτοκινήτων.


Ο Tommi Mäkinen και η ομάδα του βοήθησαν την Toyota να αναπτύξει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό αυτοκίνητο ράλι και επίσης δημιούργησε την ομάδα, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, για να συμμετάσχει στο WRC. Ήδη το 2018, δύο χρόνια μετά την επιστροφή τους, η Toyota πήρε τον τίτλο στους Κατασκευαστές και το 2019 έκανε το double παίρνοντας τόσο το πρωτάθλημα Κατασκευαστών όσο και αυτό τον Οδηγών.

Για αυτόν τον λόγο, η Toyota είναι σίγουρη ότι ο Tommi Mäkinen είναι ικανός να συνεισφέρει σε ακόμη ευρύτερους τομείς όπως η ανάπτυξη οχημάτων με αγωνιστικό DNA, ο στρατηγικός σχεδιασμός δραστηριοτήτων στους αγώνες και η ανάπτυξη ταλαντούχων οδηγών. Η Τοyota δίνοντας την θέση αυτή στον Makinen φαίνεται πως κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατασκευή πιο συναρπαστικών αυτοκινήτων. Η πρόθεσή της αυτή αποδείχτηκε πρώτα με την αναβίωση της Supra, πιο πρόσφατα με την GR έκδοση του νέου Yaris με τα 261 άλογα ενώ μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα ο ερχομός του GR 86 που θα αποτελέσει τον διάδοχο του γνωστού σε όλους μας GT 86.

Κατά συνέπεια, η ομάδα Tommi Mäkinen Racing Oy-TOYOTA GAZOO Racing WRT και ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη αυτοκινήτων που συμμετέχουν στα ράλι θα είναι πλέον υπό την σκεπή και φροντίδα της ίδιας της Toyota. Από το 2021 η ομάδα της Toyota στο WRC θα λειτουργεί υπό την TOYOTA GAZOO Racing Europe GmbH, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη τις διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετέχει η ιαπωνική φίρμα.

Ο Tommi Mäkinen δήλωσε: «Ο στόχος του project στο WRC με την Toyota ήταν να μπει η μάρκα στο άθλημα με αποτελεσματικό τρόπο λειτουργώντας ευέλικτα όπως μόνο μια μικρή εταιρεία μπορεί να επιτύχει. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί και είναι καιρός να προχωρήσω σε νέες προκλήσεις με την Toyota. Θέλω να ευχαριστήσω τον Akio Toyoda για την εμπιστοσύνη και για τη στήριξή του. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη δουλειά μαζί του, σχεδιάζοντας το μέλλον της Toyota στα μηχανοκίνητα αθλήματα».
 

Tags: TOYOTA