Θετική η Θάσος στην επένδυση της VW

2.674 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2020)

Ο δήμαρχος της Θάσου δεν θα μπορούσε να μην καλωσορίσει τις διεργασίες που γίνονται για μια πιθανή επένδυση της VW στο νησί του.

Kλιμάκιο του ομίλου της Volkswagen βρίσκεται στη χώρα μας, προκειμένου μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη να επισκεφτούν την Καβάλα και τη Θάσο. Σκοπός της επίσκεψής τους είναι η συλλογή στοιχείων για μια μελέτη σκοπιμότητας του γερμανικού ομίλου για την ένα project που αφορά την ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

Oι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Θάσου για την επικείμενη επένδυση της VW ήταν πολύ θετικές, παρόλο που το νησί δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας ακόμα και τον χειμώνα. Μιλώντας στο ethnos.gr ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό για το νησί ότι βρίσκεται στις επιλογές της αυτοκινητοβιομηχανίας – κολοσσού και ότι υπάρχουν η επιθυμία και η διάθεση από την εταιρεία για επένδυση σε αυτό.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η επιθυμία της εταιρείας είναι να συμπεριληφθεί το νησί μας στο πρότζεκτ Smart Island. Είναι δεδομένο ότι δε θα γίνει εδώ κάποιο εργοστάσιο. Η εταιρεία προσανατολίζεται σε κάποιο πλάνο δοκιμής εδώ ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Ίσως να επιλέχθηκε η Θάσος, διότι είναι τουριστικό νησί, ίσως να επιλέχθηκε η χώρα μας για κάποιο συμβολισμό. Το σημαντικό για το νησί είναι ότι η επένδυση, αν προχωρήσει, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, κάτι που αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα θετικά από την τοπική κοινωνία». 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και τα στελέχη της Volkswagen που επισκέπτονται την Καβάλα και τη Θάσο θα κάνουν επιτόπια αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέγονται για την μελέτη αυτή. Αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης.
 

Toyota
test center