Θύμα χάκερς η Ferrari, κλάπηκαν δεδομένα πελατών

Θύμα χάκερς η Ferrari, κλάπηκαν δεδομένα πελατών

1.816 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2023)

Χάκερς «χτύπησαν» τη Ferrari και έκλεψαν προσωπικά δεδομένα των πελατών της, ζητώντας λύτρα ως αντάλλαγμα για να μην τα δημοσιεύσουν. Ενημέρωσε τους πελάτες της η ιταλική μάρκα και απολογήθηκε!

Θύμα χάκερς έπεσε η Ferrari

Τον μπελά της βρήκε η Ferrari, καθώς η ιταλική μάρκα πριν από λίγες ημέρες έπεσε θύμα χάκερς. Το γεγονός γνωστοποίησε η ίδια η εταιρεία, αναφέροντας μάλιστα ότι ενημερώθηκε για την επίθεση αφού ήρθε σε επαφή με τους χάκερς. Σκοπό τους ήταν να την εκβιάσουν ζητώντας λύτρα προκειμένου να μην δημοσιεύσουν προσωπικά δεδομένα των πελατών της, τα οποία και είχαν στα χέρια τους μετά την κυβερνοεπίθεση!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Απολογήθηκε με επιστολή

Έτσι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πήρε την απόφαση να συντάξει μία απολογητική και ταυτόχρονα ενημερωτική επιστολή, την οποία και έστειλε μέσω mail στους πελάτες της.  Αφού η εταιρεία εξήγησε το πρόβλημα και γνωστοποίησε πως έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, υπογράμμισε πως μετά από το αίτημα των εγκληματιών για λύτρα, ξεκίνησε έρευνα σε συνεργασία με μια κορυφαία εταιρεία ασφαλείας στον κυβερνοχώρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δε δίνει ούτε cent στους χάκερς η Ferrari

Αναφορικά με τα λύτρα που ζητήθηκαν, άνθρωποι της μάρκας σημείωσαν πως δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση, η οποία θα ενθάρρυνε τους χάκερς να συνεχίσουν το  έργο τους. «Δεν θα δώσουμε λύτρα, καθώς η συμφωνία σε τέτοιες απαιτήσεις θα χρηματοδοτούσε εγκληματικές δραστηριότητες και θα επέτρεπε στους δράστες να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους. Πεπεισμένοι ότι η καλύτερη λύση είναι να πληροφορήσουμε τους πελάτες μας, τους ενημερώσαμε για την πιθανή παραβίαση των δεδομένων τους και τη φύση του περιστατικού», ανέφεραν οι άνθρωποι της Ferrari.

Δεν επηρεάζεται η λειτουργία της

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Ferrari, η επίθεση δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην «ρουτίνα» της εταιρείας ή στη γενική λειτουργία της, καθησυχάζοντας με αυτό τον τρόπο τους πελάτες της.

Οι χάκερς προτιμούν τη Ferrari

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική εταιρεία «πέφτει» θύμα κυβερνοεπίθεσης. Φήμες αναφέρουν πως το 2022, η οργάνωση «RansomEXX» χάκαρε τα συστήματα ασφαλείας της Ferrari, κλέβοντας εμπιστευτικά έγγραφα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνει η μάρκα.  

Πως την έπαθε έτσι κοτζάμ Ferrari;

- Διαδικτυακό «ριφιφί» στην ιταλική μάρκα από ικανούς χάκερς.
- Έκλεψαν προσωπικά δεδομένα των ευκατάστατων πελατών της.
- Ζητούσαν λύτρα για να μην τα δημοσιεύσουν.
- Δε δίνει ούτε ευρώ η Ferrari!
Γίνεται μία εταιρεία σαν τη Ferrari να την κάνουν ότι θέλουν μία χούφτα χάκερς;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Kalitero aytokinito
15.3 Toyota 1million