«Θυμωμένο» το Honda Civic Type R στο Nurburgring

2.049 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2021)

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα

Το νέο Honda Civic Type R πραγματοποίησε δοκιμές στην διάσημη πίστα του Nurburgring λίγο πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.

«Θυμωμένο» το Honda Civic Type R στο Nurburgring

  • «Θυμωμένο» το Honda Civic Type R στο Nurburgring
  • «Θυμωμένο» το Honda Civic Type R στο Nurburgring
Tις δοκιμές του στο Nurburgring πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το νέο Honda Civic Type R και, όπως μπορείτε να δείτε στο video, o οδηγός δεν διστάζει να πατήσει δυνατά το πόδι στο γκάζι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Καλύτερο σε σχέση πριν 

Η Honda υπόσχεται πως το νέο Civic Type R θα είναι βελτιωμένο σημαντικά, γεγονός που μας κάνει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες, αφού η τωρινή γενιά κατέχει το τίτλου του πιο γρήγορου εμπροσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής μέσα στο Ring. Το νέο Civic γνωρίζουμε πως θα βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, πράγμα που θα το κάνει πιο άκαμπτο, ενώ θα έχει επίσης μεγαλύτερο μεταξόνιο και μακρύτερο μετατρόχιο πίσω. Οι αλλαγές αυτές φαίνεται πως θα κάνουν το νέο Civic Type R ακόμη πιο άρτιο οδηγικά.

Η νέα γενιά θα είναι λιγότερη ακραία σε σχεδίαση

Όπως και οι απλές εκδόσεις του νέου Civic, η Type R έκδοση θα έχει πιο «καθαρές» γραμμές και πιο συντηρητική σχεδίαση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Ο πρόβολος του αυτοκινήτου θα συνεχίσει να είναι επιθετικός χάρη σε έναν μεγαλύτερο αεραγωγό χαμηλά και δύο ακόμη αεραγωγούς στο πλάι. Η πάνω γρίλια θα είναι μεγαλύτερη και η σχεδίασή της θα είναι ελαφρώς διαφορετική σε σχέση με την απλή έκδοση. Στο πίσω μέρος, η τριπλή απόληξη της εξάτμισης θα δίνει ξανά το παρών, ενώ η αεροτομή θα είναι πλέον τοποθετημένη πιο ψηλά και θα έχει νέο σχήμα.

Ξανά με τον 2λιτρο turbo αλλά με περισσότερα άλογα

Παρά τις φήμες που ήθελαν την Honda να κάνει το Civic Type R τετρακίνητο και υβριδικό, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά, οι Ιάπωνες θα ακολουθήσουν την ίδια πετυχημένη συνταγή. Αυτό σημαίνει πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο γνωστός 2λιτρος turbo κινητήρας αλλά με περισσότερη ισχύ, μάλλον κοντά στα 340 άλογα. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς χάρη σε ένα, πιθανότατα, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το Civic Type R λέγεται μάλιστα πως θα γίνει το τελευταίο μοντέλο της Honda που θα διατεθεί με θερμικό μοτέρ χωρίς κάποιο ηλεκτρικό σύστημα για βοήθεια.

Σήκωσε τροχό!
- Η Honda λέει ότι το νέο Civic Type R θα είναι καλύτερο από το τωρινό
- Ξανά με τον 2λιτρο turbo αλλά με περισσότερα άλογα
- Η νέα γενιά θα είναι λιγότερη ακραία σε σχεδίαση
Με πόσα άλογα πιστεύετε πως πρέπει να έρθει το καινούριο Civic Type R;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC