• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τι αλλάζει με τους εκτελωνισμούς εισαγόμενων;

Διαβάστηκε από 5212 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/2/2019
 

Τέλος στη Δήλωση Αφιξης Οχήματος για τα εισαγόμενα με καθυστέρηση βάζει με απόφασή της η ΑΑΔΕ, αφού πλέον υποχρεούνται σε ΔΑΟ απευθείας μετά την είσοδό τους στη χώρα. Δείτε τι ίσχυε έως τώρα, αλλά και τι αλλάζει στην πράξη.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κος Γ. Πιτσιλής, εξέδωσε ανακοίνωση-απόφαση στην οποία αναφέρεται το νέο καθεστώς για την Δήλωση Αφιξης Οχήματος (ΔΑΟ) στη χώρα μας. Μέχρι πρότινος, η εν λόγω δήλωση μπορούμε να γίνει στον πρώτο τόπο εκφόρτωσης, στην περίπτωση που το αυτοκίνητο ερχόταν φορτωμένο σε αυτοκινητάμαξα. Με αυτό τον τρόπο, οι έμποροι αυτοκινήτων μπορούσαν να ξεφορτώσουν εισαγόμενα μεταχειρισμένα σε αδήλωτες αποθήκες και να τα δηλώσουν όταν θα έβρισκαν κάποιον αγοραστή και κατ΄επέκταση ρευστό χρήμα, ώστε να προχωρήσει ο εκτελωνισμός, αποκρύπτοντας ουσιαστικά για κάποιο χρονικό διάστημα την φορολογητέα ύλη, μεταθέτοντας παράλληλα το χρόνο καταβολής των επιβαρύνσεων προς τα Τελωνεία.
 

Όμως, από 18 Φεβρουαρίου 2019, όλα τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να τελωνισθούν, ανεξάρτητα του τρόπου μεταφοράς τους (έμφορτα ή αυτοδύναμα), έχουν την υποχρέωση να δηλώνονται αμέσως, με την Δήλωση Αφιξης Οχήματος (ΔΑΟ) στην πλησιέστερη στην είσοδο Τελωνειακή Αρχή. Έτσι θα υποχρεούνται όλοι, άμεσα, στην καταβολή του Τέλους Ταξινόμησης και δεν θα μπορεί κάποιος έμπορος να ξεφύγει έστω και προσωρινά από την πληρωμή του, έως ότου βρει αγοραστή δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ειδικότερα με την Απόφαση της ΑΑΔΕ, προβλέπεται από τις 15 Μαρτίου 2019 η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή της ΔΑΟ, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων, ICISNET, αμέσως κατά την άφιξή τους στη χώρα, στο πλησιέστερο στην είσοδο τελωνείο και όχι στον πρώτο τόπο εκφόρτωσης, από το πρόσωπο που πραγματοποιεί την είσοδο ή από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, ή τους παραλήπτες ή τους νόμιμους αντιπροσώπους τους.

Με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτικές τελωνειακές αρχές της Χώρας και ειδικά οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου των Τελωνείων, θα έχουν την δυνατότητα να προβαίνουν σε αποτελεσματικότερους ελέγχους στους οδικούς άξονες της χώρας και σε αποθηκευτικούς χώρους και να διαπιστώνουν χρόνο την νόμιμη ή μη κυκλοφορία των ως άνω οχημάτων, σε πραγματικό χρόνο μέσω διασταυρωτικών ελέγχων στο πληροφοριακό σύστημα των τελωνείων περί της έγκαιρης υποβολής ή μη ΔΑΟ, καταστέλλοντας ριζικά, φαινόμενα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.

O όμιλος Θεοχαράκη στη «Μέρα Μαγιού»

Το «καυτό» Hyundai i20 N;

Δοκιμή: Audi A1 40 TFSI

Aston Martin Vantage στα 298 χλμ./ώρα

Η κίνηση στους δρόμους

B-SUV ή μικρομεσαίο;

Τα πιο άνετα και βολικά μικρά SUV

Οι καλύτερες παραλίες της Αν. Εύβοιας!

Τι γυρεύει ο διάβολος στην Πρέβεζα;

Εκεί που ο Καζαντζάκης εμπνεύστηκε τον Ζορμπά

10 + 3 super προορισμοί για του Αγίου Πνεύματος

Ίσως το αγαπημένο νησί των Αθηναίων

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

FORDAdvertisement: Προωθητικό Πρόγραμμα Ford Blue Days

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 20 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »