Το εικονιζόμενο RX-8, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αντικατασταθεί από ένα νέο 2θέσιο πισωκίνητο σπορ μοντέλο, που θα «σταθεί απέναντι» από το BMW i8.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το εικονιζόμενο RX-8, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αντικατασταθεί από ένα νέο 2θέσιο πισωκίνητο σπορ μοντέλο, που θα «σταθεί απέναντι» από το BMW i8.

Το 2018 ο αντικαταστάτης του Mazda RX-8;

9.136 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2013)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Mazda θα κατασκευάσει τον διάδοχο του RX-8, με στόχο να το λανσάρει το 2018 και να φέρει έναν νέας γενιάς περιστροφικό κινητήρα (Wankel) σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ.

Λίγες μέρες πριν ο επικεφαλής της Mazda, Masa-michi Kogai, είχε αποκαλύψει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο η ιαπωνική φίρμα να «επιστρέψει» στους Wankel (περιστροφικούς) κινητήρες, χωρίς βέβαια να αποκλείει τίποτα. Από την άλλη όμως, διέρρευσαν στον τύπο φήμες, που αναφέρουν ότι η Mazda εργάζεται πάνω στους περιστροφικούς κινητήρες, με σκοπό να τους εξελίξει και στην ουσία να τους συνδυάσει με υβριδική τεχνολογία, ώστε να πετύχει τις μέγιστες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.Πάνω σε αυτή τη βάση, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το πλάνο της εταιρείας είναι μέχρι το 2018 να λανσάρει τον αντικαταστάτη του RX-8. Μάλιστα, μετά την περσινή παύση παραγωγής του «Renesis» (κινητήρα του RX-8), οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρείας είχαν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο ζήλο, έτσι ώστε να ετοιμαστεί η νέα γενιά των περιστροφικών κινητήρων. Μάλιστα, αυτό το γεγονός ενισχύει τη φήμη ότι ένα νέο Wankel μοτέρ θα εφοδιάσει το καινούργιο ιαπωνικό coupe, το οποίο πιθανότατα είναι στα σκαριά.Καταληκτικά, αν ολοκληρωθεί αυτό το σχέδιο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα 2θέσιο πισωκίνητο σπορ μοντέλο, που θα «σταθεί απέναντι» από το BMW i8.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center