3 φωτογραφίες »

Το Bentley EXP 100 GT concept.

Το 2025 η πρώτη ηλεκτρική Βentley

1.938 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2020)

H πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Bentley θα έρθει το 2025 ωστόσο η μορφή της θα είναι τέτοια που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της. Τι ετοιμάζει;

Πάνω στο πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έχει αρχίσει να εργάζεται η Bentley με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως θα πάρει την μορφή ενός μεγάλου σεντάν… με μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Η Bentley θα επιλέξει αυτόν τον τύπο αυτοκινήτου για το πρώτο της ηλεκτρικό γιατί θέλει να αποφύγει την μέτρια αεροδυναμική απόδοση που έχουν τα «παραδοσιακά» SUV και την ίδια στιγμή, πιστεύει πως τα οχήματα με μεγάλη απόσταση από το έδαφος μπορούν να φιλοξενήσουν καλύτερα μια βαριά ηλεκτρική μπαταρία.

Ο CEO της Bentley, κ. Αdrian Hallmark άφησε να εννοηθεί πως το πρώτο ηλεκτρικό της μάρκας θα υιοθετήσει μια μορφή όμοια με αυτή της Jaguar I-Pace αλλά υιοθετώντας πιο πολυτελή στοιχεία. Ο ίδιος ανέφερε: «Eάν λανσάρουμε ένα ηλεκτρικό στα μέσα της δεκαετίας τότε πρέπει να είναι είτε μικρότερο σε μέγεθος σε σχέση με τα σημερινά αυτοκίνητα είτε στις ίδιες διαστάσεις αλλά χωρίς τόσο SUV στοιχεία. Το να είναι πιο μικρό δεν μας βολεύει γιατί φανερώνει χαμηλή τιμή. Οι προβλέψεις μας κάνουν λόγο πως η ηλεκτρική τεχνολογία θα κάνει σημαντικά βήματα μπροστά και θα αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με το τι πρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας».

Η Bentley θέλει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο να θέσει νέα στάνταρ στον τομέα της ισχύος όταν λανσαριστεί το 2025. Δεδομένης των στενών χρονικών περιθωρίων, οι μπαταρίες θα είναι και πάλι ιόντων λιθίου και όχι solid state, αφού οι τελευταίες αναμένονται να μπουν στην παραγωγή προς το 2030.
 

Hyundai
OPEL