Η εταιρεία στοχεύει σε συντελεστή οπισθέλκουσας που να μετράται στα 0,297 Cd.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η εταιρεία στοχεύει σε συντελεστή οπισθέλκουσας που να μετράται στα 0,297 Cd.

Το Ariya θα είναι το πιο αεροδυναμικό crossover της Nissan

12.341 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2021)

Το πιο αεροδυναμικό crossover που θα έχει δημιουργήσει ποτέ θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, όπως γνωστοποίησε επίσημα η Nissan.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το Nissan Ariya πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το περασμένο καλοκαίρι, αποτελώντας ένα από τα μοντέλα που έχει αναπτύξει η ιαπωνική μάρκα στην πορεία που ακολουθεί προς την υιοθέτηση ακόμα περισσότερων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, με απώτερο σκοπό τον εξηλεκτρισμό της.
 
Σήμερα η μάρκα γνωστοποιεί πως από τη στιγμή που ηλεκτρικό μοντέλο μπει και επίσημα στη γραμμή παραγωγής, αυτόματα θα γίνει το πιο αεροδυναμικό crossover της εταιρείας από την ίδρυση του τμήματος το 2007, στοχεύοντας να έχει συντελεστή οπισθέλκουσας που να μετράται στα 0,297 Cd. Σύμφωνα με όσα υπογραμμίζει η εταιρεία, σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξουν πολλά στοιχεία που ξεκινούν από τις σωστά διαμορφωμένες γραμμές του αμαξώματος και φτάνουν έως και τις στρατηγικές θέσεις που έχουν τοποθετηθεί οι αεραγωγοί.
 
Μία ομάδα ανθρώπων εργάζεται αποκλειστικά πάνω στην αεροδυναμική του χωρίς ρύπους Ariya και δεν αποκλείεται τα αποτελέσματα της δουλειάς τους να οδηγήσουν στην αύξηση της αυτονομίας του μοντέλου. Η Nissan δε θέλησε να μιλήσει με αριθμούς για την βελτίωση της αυτονομίας, ωστόσο από την παρουσίαση γνωρίζουμε πως στην αγορά της Ιαπωνίας θα προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταρίας 65 και 90 kWh και ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ.
 
Στην περίπτωση του δικίνητου Ariya η μικρή μπαταρία προσφέρει 218 ίππους, 300 Nm ροπής και 450 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ το μεγάλο πακέτο ανεβάζει την ισχύ στους 242 ίππους και 300 Nm ροπής με αυτονομία  610 χιλιόμετρα. Το τετρακίνητο Ariya, εξοπλισμένο με την μπαταρία των 65 kWh, μετρά 340 ίππους με 560 Nm ροπής και αυτονομία μέχρι 430 χιλιόμετρα, ενώ με την μπαταρία των 90 kWh τα άλογα ανεβαίνουν στα 394, η ροπή στα 600 Nm και η αυτονομία στα 580 χιλιόμετρα.
 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το Ariya θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό του 2021.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw