3 φωτογραφίες »

Το Audi RS Q3 Sportback της ABT

4.861 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2020)

Ο 2,5 λίτρων TFSI τράβηξε το ενδιαφέρον της ABT αφού η σχεδίαση του RS Q3 Sportback είναι τέτοια που με δυσκολία μπορεί να γίνει πιο επιθετική. Εσείς τι λέτε;


H Αudi έχει αποφασίσει να επεκτείνει την γκάμα μοντέλων της και η ABT δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη από αυτό το γεγονός, αφού συνεπάγεται περισσότερη δουλειά για την ίδια. Ο οίκος παρουσίασε τώρα το βελτιωτικό πακέτο που ετοίμασε για το RS Q3 Sportback, που τραβά τα βλέμματα τόσο για την coupe οροφή του όσο και για το μοτέρ που βρίσκεται κάτω από καπό.

Οι πεντακύλινδροι σε σειρά κινητήρες είναι σπάνιο είδος στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά η Audi συνεχίζει να εμπιστεύεται τον 2,5 λίτρων TFSI για τα RS3, TT RS και RS Q3 μοντέλα της. Η ABT έχει επίσης βρει την χρυσή τομή στην αναβάθμιση του κινητήρα αφού ενισχύει την απόδοση του κατά 40 άλογα και 40 Nm ροπής στα 440 άλογα και στα 520 Nm ροπής χάρη σε τροποποιήσεις στο λογισμικό. Το 0-100 γίνεται τώρα 0,2 δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορα στα 4,3 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα φτάνει τα 285 χλμ./ώρα αντί τα 250 χλμ./ώρα του εργοστασιακού.

Η εξωτερική εμφάνιση του σπορ SUV έχει αναβαθμιστεί επίσης αφού το RS Q3 εξοπλίζεται με νέες 20άρες ή 21 ιντσών ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου και μεγαλύτερες δαγκάνες φρένων για να ελέγχουν καλύτερα το αυτοκίνητο κατά την επιβράδυνσή του.
 

Toyota
test center