Το Audi RS6 Avant στο Nurburgring (+video)

2.229 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2020)

To premium και πανίσχυρο wagon της Audi μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» και απέδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί και σε αυτόν τον ρόλο. Για δείτε.

To Αudi RS6 Avant προσφέρει μεγάλα επίπεδα πρακτικότητας, άνεσης και χώρου στον οδηγό και τους επιβάτες του αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το premium wagon είναι επίσης ταχύτατο και μπορεί να κινηθεί ακόμα και μέσα στην πίστα και να πετύχει καλούς χρόνους.

Απόδειξη είναι το παρακάτω video, όπου το RS6 Avant πραγματοποιεί κάποιες καλές προσπεράσεις και κινείται σε χέλι στις κλειστές στροφές στο Nurburgring παρά το μεγάλο του βάρος στα 2.150 κιλά. Φυσικά, ο ήπια υβριδικός twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων που αποδίδει 600 άλογα και 800 Nm ροπής είναι το μεγάλο όπλο του μοντέλου καθώς του επιτρέπει να ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

Με τα έξτρα πακέτα Dynamic και Dynamic Plus η τελική ταχύτητα φτάνει στα 280 και 305 χλμ./ώρα αντίστοιχα, ενώ παράλληλα προστίθεται και ένα μηχανικό μπλοκέ κεντρικό διαφορικό, που επιτρέπει τη μεταφορά έως και 70% της ισχύος στους εμπρός και έως 85% στους πίσω τροχούς όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Το βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης, με νέα κρεμαγιέρα, υπόσχεται πλούσια αίσθηση και ακριβέστερη πληροφόρηση. Σημαντικές αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση, με το RS6 να εφοδιάζεται με στάνταρ ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, χαμηλωμένο κατά 20 χλστ. σε σχέση με το απλό A6 Avant, ενώ σε ταχύτητες άνω των 120 χλμ./ώρα, χαμηλώνει 10 χιλιοστά ακόμα προσφέροντας ακόμα καλύτερη αεροδυναμική και σταθερότητα, ενώ σε χαμηλές ταχύτητες υπάρχει και η επιλογή «σηκώματος» κατά 20 χιλιοστά για πιο άνετη διέλευση από ανωμαλίες ή σαμαράκια.
 

LINGLONG VS TRAZANO
test center