Τα LED βρίσκονται σε μία συμπαγή μονάδα (σαν τέταρτο φως) στην μπροστινή γωνία του κάθε προβολέα.

Το BladeScan κάνει τη νύχτα… «μέρα»(+vid)

3.113 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2019)

Η Lexus αναβαθμίζει το φωτισμό των μοντέλων της με μία νέα τεχνολογία η οποία θα κάνει ντεμπούτο μέσω του crossover RX και υπόσχεται να κάνει ασφαλέστερη τη νυχτερινή οδήγηση.

Όπως γνωστοποίησε η ιαπωνική φίρμα η νέα τεχνολογία που θα εφαρμοστεί αρχικά στο RX και στη συνέχεια ίσως και σε άλλα μοντέλα, ονομάζεται BladeScan και βελτιώνει τον φωτομετρικό έλεγχο της περιοχής μπροστά από το αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει πως οι οδηγοί θα μπορούν να δουν με περισσότερη άνεση συγκεκριμένα σημεία του δρόμου που είναι απαραίτητο, όπως τα περιθώρια του δρόμου, τους πεζούς και πιθανά εμπόδια.
 
Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως η νέα τεχνολογία θα έχει φροντίσει να φωτίσει τα σήματα του δρόμου νωρίτερα! Το BladeScan, λέγεται πως σε σχέση με το τρέχον σύστημα αυτόματου ή προσαρμοζόμενου φωτισμού του RX που αποτελεί μέρος του πακέτου Lexus Safety System +, κατά τη διάρκεια της νύχτας βελτιώνει την αναγνώριση πεζών κατά 24 μέτρα, φτάνοντας αισίως τα 56 μέτρα.
 
Επιπλέον, παρόλο τον ισχυρότερο φωτισμό, η τεχνολογία δε θαμπώνει τους άλλους οδηγούς και διατηρεί τον αριθμό των LED στο ελάχιστο, δηλαδή 10 σε κάθε φωτιστικό σώμα.
 
Τα LED βρίσκονται σε μία συμπαγή μονάδα στην μπροστινή γωνία του κάθε προβολέα, και ο τρόπος που φωτίζουν μοιάζει με σχήμα λεπίδας που περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως η δέσμη του φωτός έχει διαγώνια πορεία για να μεγαλώνει και τη γωνία φωτισμού. Οι λυχνίες LED ανάβουν και απενεργοποιούνται αυτόματα και η διάταξη τους δεν διαφοροποιεί αυτή των υπόλοιπων επιμέρους φωτιστικών σωμάτων των προβολέων.
 
Πάρτε μία «γεύση» στο παρακάτω βίντεο
 

Mercedes
test center