5 φωτογραφίες »

Το CUPRA Leon έγινε ισχυρότερο από το VW Golf R

5.617 Επισκέψεις στο άρθρο (25/8/2021)

Η ABT, κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, αύξησε την ισχύ του CUPRA Leon στα 360 άλογα για το hatchback και στα 370 PS για την πιο πρακτική έκδοση Sportstourer.

H ABT είναι ο οίκος στον οποίο στρέφονται οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του Volkswagen Group, όταν επιθυμήσουν να αναβαθμίσουν το μοτέρ ή να προσφέρουν αισθητικές επεμβάσεις στο αυτοκίνητό τους. Τώρα, ο γερμανικός οίκος προχωρά στο λανσάρισμα του νέου πακέτου που ετοίμασε για το CUPRA Leon, τόσο για την έκδοση hatchback όσο και για την Sportstourer, αρκεί κάτω από το καπό να βρίσκεται ο 2λιτρος TSI κινητήρας.

To μοτέρ στο Leon wagon αποδίδει πλέον 370 άλογα.

To μοτέρ στο Leon wagon αποδίδει πλέον 370 άλογα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το VW Group χρησιμοποιεί τον κινητήρα αυτόν σε διάφορες παραλλαγές σε πολλά μοντέλα επιδόσεων του ομίλου όπως για παράδειγμα το Golf GTI, το Golf R, το Audi S3, το T-Roc R, το CUPRA Leon αλλά και το CUPRA Formentor. Αυτό σημαίνει πως οι μηχανικοί της ABT έχουν εδώ και χρόνια στενή επαφή με τον 2λιτρο TSI και έτσι δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να αυξήσουν την ισχύ του.

Με ένα νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο του μοτέρ, κατάφεραν να αυξήσουν την ισχύ του CUPRA Leon hatchback στα 360 άλογα και τα 450 Nm ροπής και την ιπποδύναμη του Leon Sportstourer σε 370 άλογα και 450 Nm ροπής. Θυμίζουμε πως το εργοστασιακό CUPRA Leon με το 2λιτρο TSI αποδίδει 300 άλογα στην hatchback έκδοση και 310 άλογα στην πιο πρακτική wagon έκδοση, ενώ πλέον προσφέρεται και ως Plug-in υβριδικό με απόδοση 245 άλογα.

Εκτός από το μοτέρ, η ABT ασχολήθηκε και με την εμφάνιση του μοντέλου, προσφέροντας στο CUPRA Leon ένα καινούριο σετ από 20άρες ζάντες ABT Sport GR σε μαύρο χρώμα με ελαστικά 235/30 ενώ επίσης, το αυτοκίνητο «κάθεται» 30 χιλιοστά πιο χαμηλά χάρη σε νέα ελατήρια από τον γερμανικό οίκο.

Ολόκληρο το πακέτο κοστίζει 5.990 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται ωστόσο το κόστος εγκατάστασης.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green