Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Στην έκθεση του Τόκιο θα βρεθεί η εκδοχή των Ιαπώνων βελτιωτών της Mugen στο νέο Honda Civic Type R. Το πρωτότυπο αυτοαποκαλείται το «απόλυτο» Type R, ενώ έχει και όνομα, RC20GT Concept λέγεται.

Πίσω εντύπωση προκαλεί πως οι τρεις απολήξεις της εξάτμισης έχουν αντικατασταθεί από μία απλή. Το body kit γίνεται πιο αντιληπτό μπροστά, εκεί που έχει ξαναδουλευτεί όλο το «πρόσωπο».

Το Civic Type R της Mugen

5.380 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2018)

Οι Ιάπωνες βελτιωτές της Mugen μας δείχνουν πώς φαντάζονται το «απόλυτο» Honda Civic Type R, μέσω του RC20GT Concept που κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Τόκιο.

Στην έκθεση του Τόκιο θα βρεθεί η εκδοχή των Ιαπώνων βελτιωτών της Mugen στο νέο Honda Civic Type R. Αν και η αλήθεια είναι πως το κανονικό μοντέλο δεν χρειάζεται κάτι για να τονώσει την εμφάνισή του, οι άνθρωποι της Mugen είδαν περιθώρια βελτίωσης τόσο της αεροδυναμικής συμπεριφοράς όσο και στην απόδοση του κινητήρα και του συστήματος ψύξης.
 
Το πρωτότυπο αυτοαποκαλείται το «απόλυτο» Type R, ενώ έχει και όνομα, RC20GT Concept λέγεται. Το body kit γίνεται πιο αντιληπτό μπροστά, εκεί που έχει ξαναδουλευτεί όλο το «πρόσωπο» (προφυλακτήρας, σπόιλερ και καπό). Έχουν τοποθετηθεί νέες πλευρικές ποδιές, αλλά και ένας πίσω προφυλακτήρας.
   
Εκεί εντύπωση προκαλεί πως οι τρεις απολήξεις της εξάτμισης έχουν αντικατασταθεί από μία απλή. Η εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός πως η Honda τοποθέτησε αυτό το σύστημα για να κάνει το Type R πιο ήσυχο στους αυτοκινητόδρομους, κάτι που προφανώς η Mugen δεν ήθελε…
 
Ριζικές επεμβάσεις υπάρχουν στο εσωτερικό, όπου έχουν τοποθετηθεί δύο bucket για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι έχουν ανάμεσά τους τις δοκούς του roll cage που πηγαίνει μέχρι το πορτμπαγκάζ. Αφθονα είναι και τα ανθρακονήματα στην καμπίνα.

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: