• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η τεχνολογία συνεργάζεται με το σύστημα συνεχώς ελεγχόμενης απόσβεσης της Ford.

Το νέο Focus «σιδερώνει» τις λακκούβες (+vid)

2.707 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/6/2018

Μία τεχνολογία η οποία ανιχνεύει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και φροντίζει το αυτοκίνητο να τις περάσει με τον πιο ομαλό τρόπο, κάνοντας ακόμα πιο απολαυστικές τις διαδρομές, έρχεται μέσω του Ford Focus 4ης γενιάς.

FORD: Puma Ecoboost Hybrid, με Fοrd Online Bonus

Η τεχνολογία συνεργάζεται με το σύστημα συνεχώς ελεγχόμενης απόσβεσης της Ford και χρησιμοποιώντας 12 αισθητήρες υψηλής ανάλυσης παρατηρεί τις λακκούβες που υπάρχουν στο οδόστρωμα και δίνει εντολή στα αμορτισέρ να προσαρμοστούν κατάλληλα, έτσι ώστε να περάσει το αυτοκίνητο με τον πιο ομαλό τρόπο.
 
Σύμφωνα με τη φίρμα μόλις εντοπιστεί η λακκούβα δίνεται η εντολή στα αμορτισέρ να σκληρύνουν τόσο όσο απαιτείται προκειμένου οι τροχοί να μη πέσουν βαθιά στη λακκούβα, κάτι το οποίο εκτός από τη βελτίωση του ταξιδιού, μειώνει και τις πιθανότητες ζημιάς.
 
Μάλιστα λέγεται πως το εν λόγω σύστημα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, επειδή υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος έτσι ώστε να ρυθμιστεί κατάλληλα το αμορτισέρ πριν ο τροχός «αντιμετωπίσει» τη λακκούβα.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη στη διάθεσή τους την τεχνολογία αυτή, ενώ σε ότι αφορά την Ευρώπη, θα είναι διαθέσιμη στη Βρετανία (αλλά και σε άλλες αγορές) όταν τα πρώτα νέα μοντέλα Focus θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες το καλοκαίρι. Τέλος αξίζει να σημειωθεί από τη νέα τεχνολογία θα επωφεληθούν όλα τα μοντέλα που θα βρίσκονται πάνω από το Focus στη γκάμα της εταιρείας, ενώ θα είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα που διαθέτουν συνεχώς ελεγχόμενη απόσβεση.
 

101 διαθέσιμα άρθρα για FORD  FOCUS

Tags: FORD FOCUS