• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H ψηφιακή πρόταση της Χ-Τοmi για ένα Puma RS.

H ψηφιακή πρόταση της Χ-Τοmi για το Puma ST.

To Ford Puma RS;

4.276 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/11/2019

Εάν η Ford το επιθυμούσε, θα μπορούσε να λανσάρει και μια RS έκδοση για το ολοκαίνουριο crossover της. Είναι κάτι όμως που πρέπει να κάνει; Εσείς τι λέτε;

To νέο Ford Puma που παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα είναι η νέα προσθήκη της μάρκας στην οικογένεια των SUV. To crossover τοποθετείται ανάμεσα στο EcoSport και το νέο Kuga και βασίζεται πάνω στο δάπεδο του Fiesta ενώ όσον αφορά την ισχύ, αυτή θα προέρχεται από έναν τρικύλινδρο EcoBoost κινητήρα 1,0 λίτρου συνδυασμένο με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Το εν λόγω μοτέρ θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος με 125 και 155 ίππους αντίστοιχα, με την κίνηση να μεταδίδεται αποκλειστικά στον εμπρόσθιο άξονα. Μία επιλογή ντίζελ 1,5 λτ. Ecoblue λέγεται πως θα ακολουθήσει αργότερα.

Πλέον, βρισκόμαστε λίγο πριν την παρουσίαση της ST έκδοσης του μοντέλου και σε συνδυασμό με τις πρώτες εμφανίσεις ενός πιο σπορ Puma στην πίστα του Nurburgring τον περασμένο μήνα, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της X-Tomi παρουσίασαν το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η πιο ισχυρή RS έκδοση του μοντέλου.

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δούμε σύντομα κάποιο Puma RS; Οι πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο της μάρκας αναφέρουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο να συμβεί, όχι γιατί η μάρκα δεν έχει την τεχνογνωσία να το καταφέρει αλλά γιατί τα στελέχη της δεν πιστεύουν πως ένα Puma RS με παραπάνω από 300 ίππους θα είχε επιτυχία στην αγορά.

Εάν ωστόσο η Ford αποφάσιζε να φτιάξει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, το Puma που βλέπετε στις εικόνες θα ανταποκρινόταν σε μεγάλο βαθμό στο πραγματικό. Το νέο crossover λαμβάνει εδώ νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς, μεγαλύτερες πλαϊνές ποδιές, τεράστια αεροτομή στο τέλος της οροφής και πιθανόν τέσσερις απολήξεις στο σύστημα εξάτμισης.

Tags: FORD, PUMA, RS, ST