Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Ξεπέρασε τα 400χλμ./ώρα το Hennessey Venom F5

4.225 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2022)

Η Hennessey δημοσίευσε ένα νέο video με τις δοκιμές που έκανε πάνω στο Venom F5, στις οποίες το αυτοκίνητο κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα 400χλμ./ώρα.

Το Hennessey Venom F5 πέρασε τα 400χλμ./ώρα

Ένα νέο video διάρκειας 1:30 λεπτών δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Youtube η Hennessey, θέλοντας να δείξει στο κοινό τις προετοιμασίες που γίνονται για καταφέρει το Venom F5 να κινηθεί με ταχύτητες άνω των 483χλμ./ώρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο video δεν υπήρχαν πλάνα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Στο video μπορούμε να δούμε τον John Hennessey και έναν ακόμη άνθρωπο της ομάδας μέσα σε ένα Audi, να παρατηρούν το Venom F5 ενώ αυτό κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην πίστα. Πολλά πλάνα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν και έτσι δεν γνωρίζουμε την ταχύτητα που μπόρεσε να αναπτύξει το μοντέλο, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ξεπέρασε τα 400χλμ./ώρα.

To V8 μοτέρ των 6,6 λίτρων αποδίδει 1.842 άλογα

Η ισχύς του Venom F5 πηγάζει από έναν V8 κινητήρα με χωρητικότητα 6,6 λίτρα και δύο turbo που η Hennessey σχεδίασε και κατασκεύασε μέσα στις εγκαταστάσεις της. Η ιπποδύναμη του υπερ-αυτοκινήτου ορίζεται στα 1.842 άλογα και η ροπή του στα 1.617 Nm, με την εταιρεία να υπόσχεται πως το 0-100 χλμ./ώρα μπορεί να επιτευχθεί σε 2,6 δευτερόλεπτα και το 0-300 χλμ./ώρα σε μόλις 8,4 δεύτερα.

Σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας, το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων του Venom F5 στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Για να υπερκεράσει αυτό το «μειονέκτημα», η Hennessey αποφάσισε πως πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Η εταιρεία ανακοινώνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.39 Cd, ενώ το συνολικό βάρος χωρίς τον οδηγό έχει κρατηθεί χαμηλά στα 1.360 κιλά χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονήματος που έγινε για να κατασκευαστεί το bodykit του αυτοκινήτου. Από ανθρακόνημα είναι και το monocoque του Venom F5 και ζυγίζει μάλιστα μόλις 86 κιλά.

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: