6 φωτογραφίες »

Το Hyundai Ioniq 5 έγινε αυτόνομο!

2.638 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2021)

Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Hyundai Ioniq 5 άλλαξε χαρακτήρα και πλέον έγινε ένα υπερσύγχρονο Robotaxi, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ανθρώπους χωρίς την βοήθεια οδηγού!

Τη νέα γενιά robotaxi αποκάλυψε η Motional, με τη συνεργάτιδα εταιρεία της Hyundai, να βασίζει το νέο της μοντέλο στο αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5. Το Ioniq 5 Robotaxi πρόκειται να ξεκινήσει τη μεταφορά επιβατών το 2023 όταν και θα αποτελέσει μέρος του στόλου της εταιρείας Lyft.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Κάνοντας χρήση ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης 4ου επιπέδου, το Hyundai Ioniq 5 robotaxi μπορεί να λειτουργεί πλήρως αυτόνομα σε ορισμένες συνθήκες, διατηρώντας αυτό τον έλεγχο. Με περισσότερους από 30 αισθητήρες, έναν συνδυασμό καμερών, ραντάρ και LiDAR, το Ioniq 5 Robotaxi διαθέτει εξωτερικά ορατούς αισθητήρες για να καταστήσει σαφές στους άλλους χρήστες του δρόμου ότι πρόκειται για αυτόνομο όχημα. Τα δεδομένα που συλλέγονται θα επεξεργάζονται άμεσα από το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Motional και έτσι το αυτοκίνητο θα είναι σε θέση να οδηγήσει τον εαυτό του και τους επιβάτες ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις οδήγησης.
 
Σημειώνεται πως το όχημα θα μπορεί να ελεγχθεί και απομακρυσμένα από άνθρωπο σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο απροσδόκητο ή ασυνήθιστο σενάριο που δεν του επιτρέψει να κινηθεί με ασφάλεια.
 
Στο εσωτερικό, εν τω μεταξύ, το Ioniq 5 Robotaxi θα έχει μια σουίτα διεπαφών με επίκεντρο τους επιβάτες, για να διευκολύνει την αλληλεπίδραση με το όχημα. Μέσω αυτών οι επιβαίνοντες θα μπορούν να ζητήσουν επιπλέον στάση μέσα στην προγραμματισμένη διαδρομή και άλλες αντίστοιχες λειτουργίες.
 
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση, η Motional συνεργάστηκε με τη Hyundai καθ 'όλη τη διαδικασία σχεδιασμού για να διασφαλίσει ότι η τεχνολογία της ενσωματώθηκε πλήρως στην πλατφόρμα του Ioniq 5. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργασία των δύο εταιρειών δεν βοηθά μόνο στην αξιοπιστία του Ioniq 5 Robotaxi, σημαίνει ότι θα είναι επίσης φθηνότερο στην κατασκευή, κάτι που θα επιτρέψει στην Motional να επεκτείνει τις υπηρεσίες της γρηγορότερα, μόλις το πρότζεκτ είναι 100% έτοιμο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
skoda