Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο από την Hyundai και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο από την Hyundai και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Το Ioniq 6 θα είναι η «απάντηση» της Hyundai στο Tesla Model 3

2.087 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2021)

Η Hyundai σκοπεύει να μπει απέναντι από την Tesla και το Model 3, αυξάνοντας παράλληλα την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων με την έλευση του Ioniq 6 και ένα σχέδια έρχεται για να μας δώσει μία πρώτη ματιά στο μοντέλο.

Το Ioniq 5 της Hyundai εντυπωσίασε από τις πρώτες ημέρες που έκανε το ντεμπούτο του, ωστόσο το εν λόγω μοντέλο αποτέλεσε απλά την αρχή από μία σειρά άλλων που αναμένεται να λανσάρει τα επόμενα χρόνια η κορεατική μάρκα. Ένα από αυτά είναι το ηλεκτρικό τετράθυρο Ioniq 6, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Καμουφλαρισμένα πρωτότυπα κάνουν ήδη δοκιμές

Το Ioniq 6, θα έρθει για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Tesla Model 3, το οποίο στην κατηγορία των ηλεκτρικών συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μίας μεγάλης μερίδας του ευρωπαϊκού κοινού. Πρωτότυπα του νέου κορεατικού ηλεκτρικού έχουν κάνει την εμφάνισή τους πραγματοποιώντας δοκιμές στους δρόμους, αλλά το βαρύ καμουφλάζ δεν μας έχει επιτρέψει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
 

Ανεξάρτητο σχέδιο δείχνει την εμφάνιση του Ioniq 6

Όμως το ανεξάρτητο σχέδιο που προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress δίνει μία πρώτη κατεύθυνση για αυτό που πρόκειται να δούμε όταν το Ioniq 6 παρουσιαστεί. Όπως φαίνεται το μοντέλο θα έχει παρόμοιες αναλογίες με αυτές των υβριδικών Ioniq, με μακρύ καπό, χαμηλή οροφή και μεγαλύτερους προβόλους σε σχέση με το πρωτότυπο Prophecy στο οποίο και βασίζεται. Παρότι 4θυρο, το πίσω μέρος θα έχει κουπέ σχεδιασμό, ενώ εγκατεστημένη θα είναι και μία μικρή αεροτομή προς ενίσχυση της αεροδυναμικής και κατ επέκταση της αυτονομίας.
 

Στην E-GMP πλατφόρμα και 500 χιλιόμετρα αυτονομία 

Το Ioniq 6  θα βασιστεί στην πλατφόρμα του ομίλου Hyundai, E-GMP, που αφορά μόνο ηλεκτρικά. Χάρη σε αυτή θα διαθέτει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης 800 volt, ενώ πιθανότατα το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία 77,4 kWh, την οποία έχουμε δει και στο Kia EV6. Σε ότι αφορά την αυτονομία αυτή υπολογίζεται πως θα κυμαίνεται στο φάσμα των 500 χιλιομέτρων, ενώ το μοντέλο θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ για να προσφέρει τετρακίνηση. Κατά πάσα πιθανότητα η Hyundai θα προσφέρει και μία ακόμα έκδοση με μικρότερη μπαταρία 58kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, για να καταστήσει το μοντέλο περισσότερο προσιτό στους πελάτες της με μικρότερη οικονομική επιφάνεια.
 

Εσωτερικό με στοιχεία από το Prophecy και το Ioniq 5

Τέλος, το εσωτερικό θα δανειστεί στοιχεία από το Prophecy, αλλά κυρίως από το Ioniq 5 υιοθετώντας δύο οθόνες, μία για το σύστημα ψυχαγωγίας και ακόμα μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Μετά το 5 έρχεται και το 6!
-Ανεξάρτητο σχέδιο δείχνει την εμφάνιση του Hyundai Ioniq 6.
-Στην E-GMP πλατφόρμα και 500 χιλιόμετρα αυτονομία.
-Εσωτερικό με στοιχεία από το Prophecy και το Ioniq 5.
Θα καταφέρει το νέο κορεατικό μοντέλο να κάνει θραύση στα ηλεκτρικά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
test center