Το Luniaq είναι ένα «Skoda» για τη Σελήνη
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Luniaq είναι ένα «Skoda» για τη Σελήνη

2.928 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2021)

To ηλεκτρικό Skoda Enyaq αποτέλεσε την έμπνευση για τον σχεδιασμό ενός σεληνιακού οχήματος που έκανε πρεμιέρα στην Τσεχία!

Η Toyota και GM ασχολούνται με οχήματα του διαστήματος

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές εταιρείες από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας να καταπιάνονται με οχήματα ικανά να οδηγήσουν στο φεγγάρι. Η Toyota είναι μία από αυτές τις εταιρείες και συνεργάζεται μαζί με την αρμόδια υπηρεσία της Ιαπωνίας, ενώ στο παρελθόν με τον ίδιο τομέα έχει ασχοληθεί και η General Motors.
 

Το Luniaq είναι εμπνευσμένο από το Skoda Enyaq

Αυτή τη φορά μία ανεξάρτητη εταιρεία από το χώρο των αυτοκινήτων, η Xtend Design προχώρησε στην παρουσίαση του ηλεκτρικού Luniaq. Αν η κατάληξη του ονόματος σας θυμίζει κάτι από Skoda, τότε σωστά έχετε κάνει τη σύνδεση. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή Tomas Rousek της Xtend Design, το Luniaq είναι εμπνευσμένο από τα τελευταία αυτοκίνητα της Skoda και κυρίως από το Enyaq. Αυτός είναι και ο λόγος που το Luniaq αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Διαστήματος στην Τσεχία.
 

Ελάχιστες οι ομοιότητες με το Enyaq

Η αλήθεια είναι πως κοιτώντας το δεν βλέπουμε καμία ιδιαίτερη σχέση με το Skoda Enyaq, πέραν του εξάγωνου μπροστινού παραθύρου και μίας μίκρης συνάφειας στο σχεδιασμό των φώτων, ωστόσο αν έχετε αντίθετη άποψη μη διστάσετε να την αποτυπώσετε στα σχόλια. Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρικό Luniaq είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MMSEV της NASA και μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις αστροναύτες.
 

Τζάμια από αλουμίνιο και τροχοί από τη Michelin

Τα μεγάλα τζάμια είναι κατασκευασμένα από διαφανές αλουμίνιο για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, ενώ τα στρώματα πολυαιθυλενίου προσθέτουν πρόσθετη προστασία από την ακτινοβολία. Το κάτω μπροστινό παράθυρο επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν το έδαφος ακριβώς μπροστά από το όχημα. Το Luniaq έρχεται επίσης με στερεοσκοπικές κάμερες για τη σάρωση του εδάφους και για τρισδιάστατη απεικόνιση που επιτρέπει τον απομακρυσμένο και αυτόνομο έλεγχο του αυτοκινήτου. Τέλος, η τεχνολογία Tweel της Michelin έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τους μεγάλους μαλακούς τροχούς.

Παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Διαστήματος στην Τσεχία.
-Το ηλεκτρικό Luniaq είναι εμπνευσμένο από το Skoda Enyaq.
-Μπορεί να μεταφέρει έως και 4 αστροναύτες.
-Σχεδιασμένο από την Xtend Design.
Βλέπετε κάτι άλλο πέραν του μπροστινού εξάγωνου παραθύρου που να θυμίζει το Enyaq;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRANSPORTER
test center