8 φωτογραφίες »

Το MINI Vision Urbanaut δεν πρόκειται για κάποιο υπαρκτό πρωτότυπο αλλά για ένα εικονικό αυτόνομο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Το MINI Vision Urbanaut είναι ένα κινητό σαλόνι

2.808 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2020)

Ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο παρουσίασε η ΜΙΝΙ, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του αυτόνομου βαν με την ονομασία Vision Urbanaut.

Ξεκινώντας να πούμε πως δεν πρόκειται για κάποιο υπαρκτό πρωτότυπο αλλά για ένα εικονικό αυτόνομο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του Vision Urbanaut προϋποθέτει κοντούς προβόλους και φωτιζόμενους τροχούς τύπου skateboard  τοποθετημένους κοντά στα δύο άκρα, δημιουργώντας έτσι περίεργες αναλογίες στο βαν.
 
Η καμπίνα φέρει και αυτή μία ιδιαίτερη σχεδίαση και λέγεται πως έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εσωτερικού του Vision Urbanaut είναι το γεγονός πως σε λίγα μόνο βήματα μπορεί να μετατραπεί σε ένα σαλόνι ανάλογο με αυτό των σπιτιών, αφού βεβαίως νωρίτερα οι επιβάτες εισέλθουν στη φουτουριστική καμπίνα μέσω μιας μεγάλης συρόμενης πόρτας στο πλάι του αυτοκινήτου.
 
Παραμένοντας στο εσωτερικό να πούμε πως μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις ανθρώπους. Τα δύο εμπρός καθίσματα είναι σχεδιασμένα για να περιστρέφονται, ενώ η πλάτη του μεγάλου πίσω καθίσματος αναδιπλώνεται χειροκίνητα (πίσω αριστερό κάθισμα) και περιστρέφεται (δεξί πίσω κάθισμα). Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, το ταμπλό χαμηλώνει και η περιοχή του οδηγού μετατρέπεται σε μία άνετη καθιστική γωνιά.  Επιπλέον, το παρμπρίζ μπορεί να ανοίγει προς τα πάνω όταν είναι σταματημένο το αυτοκίνητο, για να δημιουργεί ένα είδος μπαλκονιού στο δρόμο.
 
Η εταιρεία αναφέρει πως το Vision Urbanaut μπορεί να εξατομικευτεί ανάμεσα από τρεις επιλογές, τις οποίες ονομάζει Chill, Wanderlust και Vibe, όπου η κάθε μία δίνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα κυρίως στο εσωτερικό του. Τέλος η ΜΙΝΙ οραματίζεται το μοντέλο εξοπλισμένο με πολλές υπηρεσίες συνδεσιμότητας σχεδιασμένες για να αναδείξουν τη χρήση του αυτοκινήτου σε μία πλούσια και συνδεδεμένη εμπειρία χρήστη.     

citroen
KIA