Το 2004 έλαβε το βραβείο «Car of the Year».

Μπορεί να προσφερθεί με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή τετρακίνηση.

1 εκατ. Panda!

2.665 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2017)

To Panda ξεπέρασε το 1 εκατ. σε παραγωγή και η Fiat το γιορτάζει. Δείτε όλες τις καινοτομίες του «mini» μοντέλου της ιταλικής φίρμας.

To «mini» αυτοκίνητο πόλης της Fiat κατάφερε και πέρασε σε παραγωγή το 1 εκ. αυτοκίνητα στην τέταρτη γενιά του που κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της ιταλικής μάρκας στο G. Vico Pomigliano d Arco της Ιταλίας. Το αυτοκίνητο που τα κατάφερε ήταν ένα Panda Cross εξοπλισμένο με τον 1.200άρη κινητήρα βενζίνης απόδοσης 69 ίππων για χάρη ενός πελάτη της μάρκας στην εγχώρια αγορά.

Η Fiat γιόρτασε το γεγονός αναφέροντας ότι το Panda ήταν το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του το 2016 ενώ έχει αναδειχθεί και το πιο δημοφιλές μοντέλο στην Ιταλία για 5 συνεχόμενα χρόνια. Το Panda στην πρώτη γενιά λανσαρίστηκε το 1980 με συνολικές πωλήσεις που υπολογίζονται πάνω από 7,5 εκ. με την Fiat να σημειώνει όλες τις καινοτομίες που έχει πετύχει.
Για παράδειγμα, το Panda έγινε σύμφωνα με τη μάρκα το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του που διέθετε σύστημα τετρακίνησης το 1983, το πρώτο που έλαβε diesel μοτέρ στα «mini», ενώ το 2004 έλαβε το βραβείο «Car of the Year» αποτελώντας πάλι το πρώτο στην κατηγορία με αυτή τη διάκριση.

Ακόμα, το 2006 έγινε το πρώτο αυτοκίνητο πόλης ευρείας παραγωγής που κινείται με μεθάνιο, ενώ από το 2007 είναι το best-seller στην κατηγορία αυτή. Το Panda είναι επίσης το πρώτο στην κατηγορία που προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, diesel, διπλού καυσίμου (βενζίνη και LPG, βενζίνη και μεθάνιο) ενώ μπορεί να προσφερθεί με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή τετρακίνηση, χειροκίνητο ή ρομποτικό κιβώτιο και σε 3 εκδόσεις: Urban, City Cross και 4x4.

Toyota
test center