Ηλεκτρικό VS Βενζίνη! Tρία Skoda SUV σε κόντρα: Karoq, Kodiaq ή Enyaq;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηλεκτρικό VS Βενζίνη! Tρία Skoda SUV σε κόντρα: Karoq, Kodiaq ή Enyaq;

162.591 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2021)

Τo νέο Enyaq είναι το νεότερο μοντέλο της Skοda που ανήκει στα SUV μοντέλα της, ανάμεσα στα Karoq και Kodiaq. Πάμε να το μάθουμε καλύτερα μέσα από τις διαφορές με δύο μοντέλα που… γνωρίζετε καλύτερα.

Ο «νέος» απέναντι στους «παλιούς»!

Με πάνω κάτω ίδια τιμή, τα 3 SUV της Skoda «παίζουν» μπάλα για την καρδιά σου. Το Enyaq «καίει» από 2,5 ευρώ/100χλμ., το φθηνότερο Karoq έχει και το πιο γρήγορο 0-100, ενώ το Kodiaq κερδίζει σε χώρους!

Εσύ θα κοιτούσες το ηλεκτρικό όταν η τιμή είναι ίδια;

Όπως όλα τα SUV μοντέλα της Skoda, έτσι και το ηλεκτρικό Enyaq τελειώνει με το γράμμα «q». Όμως δεν αρχίζει με το «K» όπως τα Karoq και Kodiaq, στα οποία μπαίνει ως σφήνα με διαφορετική φιλοσοφία και λογική. Eίναι βλέπετε ηλεκτρικό και αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Skoda που σχεδιάστηκε εξ' αρχής έτσι. Το μέγεθός του το κατατάσσει απευθείας στα μεσαία SUV της κατηγορίας, όμως η τιμή του είναι τόσο ελκυστική που «χτυπάει» τις συμβατικές  εκδόσεις ανταγωνιστικών μοντέλων.

Αισθητικά το προφίλ και των τριών αυτοκινήτων είναι όμορφο και καλαίσθητο, ενώ ο όγκος επηρεάζει ανάλογα το μέγεθος των κοινών χαρακτηριστικών τους σημείων.

Αισθητικά το προφίλ και των τριών αυτοκινήτων είναι όμορφο και καλαίσθητο, ενώ ο όγκος επηρεάζει ανάλογα το μέγεθος των κοινών χαρακτηριστικών τους σημείων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Στην γκάμα της Skoda το Enyaq έχει τον τρόπο και τα μέσα να διαφοροποιηθεί από το μικρότερο Karoq και το μεγαλύτερο Kodiaq, ενώ στοιχίζει όσο εκείνα με αντίστοιχης απόδοσης κινητήρες βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο (DSG). Πιο συγκεκριμένα, η βασική έκδοση του Enyaq (iV 50) με τους 148 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης, ξεκινάει από τα 30.678 ευρώ με το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι ηλεκτρικά», ενώ τα Karoq και Kodiaq στις εκδόσεις Ambition με τον 1,5 λίτρου TFSI κινητήρα των 150 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7, κοστίζουν από 29.400 και 33.200 ευρώ αντίστοιχα. 

Εμφάνιση: Κοινά στοιχεία, αλλά και διαφορές

Αισθητικά το προφίλ και των τριών αυτοκινήτων είναι όμορφο και καλαίσθητο, ενώ ο όγκος επηρεάζει ανάλογα το μέγεθος των κοινών χαρακτηριστικών τους σημείων. Ένα από αυτά είναι η εμπρόσθια μάσκα και τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, ενώ αυτά σε συνδυασμό με τις έντονες ακμές περιφερειακά των αμαξωμάτων τονίζουν την δυναμική τους. Το Enyaq μαζί με το Kodiaq είναι σαφώς πιο επιβλητικά μέσω των διαστάσεών τους (μήκος 4,7 το Kodiaq και 4,65 μ. το Enyaq), ενώ το πιο μικρό (4,38 μ.) Κaroq, προτάσσει ένα πιο νεανικό και παιχνιδιάρικο προφίλ εμφάνισης.

Εσωτερικό-Χώροι & Κινητήρες

Οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
top5
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel