Το νέο teaser, διάρκειας μόλις 14 δευτερόλεπτων επικεντρώνεται στον τομέα της ασφάλειας.

Το T-Cross υπόσχεται ασφάλεια (+vid)

2.853 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2018)

Ένα νέο teaser βίντεο του επερχόμενου T-Cross έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen, λίγες ημέρες πριν παρουσιάσει επίσημα το νέο μοντέλο.

Το νέο teaser, διάρκειας μόλις 14 δευτερόλεπτων επικεντρώνεται στον τομέα της ασφάλειας και όπως αφήνει να εννοηθεί, το νέο SUV θα έρθει εξοπλισμένο με το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, όπου μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση πεζών αλλά και άλλων οχημάτων και αφού ειδοποιήσει τον οδηγό, να φρενάρει προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατυχήματος.
 
Η Volkswagen σημειώνει ότι το εν λόγω σύστημα είναι ένα από τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφαλείας του crossover που καθιστά το T-Cross ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στην κατηγορία του. Aλλα βασικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν το σύστημα διατήρησης λωρίδας, ενώ το μοντέλο μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με τα Adaptive Cruise Control, Blind Spot Monitor και Rear Traffic Alert.
 
Επιπλέον η μάρκα ανέφερε πως το T-Cross θα προσφέρει «εξαιρετική προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης, ενώ θα έχει στη διάθεσή του ένα σύστημα προστασίας των επιβατών που κλείνει τα παράθυρα, σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας και αυξάνει την δύναμη πέδησης σε περίπτωση ατυχήματος.
Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο σε ότι αφορά το κομμάτι των μηχανικών συνόλων φήμες κάνουν λόγο πως θα προσφέρεται με μια ποικιλία βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, όπως τον 1.000άρη TSI με 95 ίππους και 115 ίππους, αλλά και τον 1,5 λίτρων TSI με απόδοση 150 ίππων. Τέλος στη βάση της γκάμας των πετρελαιοκινητήρων το T-Cross είναι πιθανό να έχει την ισχύ 95 αλόγων.
 
Δείτε το βίντεο

Toyota
test center