Κάψανε λιγότερο από diesel

Τα πρώτα μετρήσιμα στοιχεία για την απόδοση του κινητήρα, του νέου Honda Civic Type R, ήρθαν στην δημοσιότητα.

καθώς το Type R έστειλε στους τροχούς σχεδόν 306 άλογα (PS), που συνεπάγεται με μόλις 2% απώλεια.

Το γράφημα.

Το Type R στο δυναμόμετρο (+video)

5.388 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/6/2017

Τα πρώτα μετρήσιμα στοιχεία για την απόδοση του κινητήρα, του νέου Honda Civic Type R, ήρθαν στην δημοσιότητα με τα αποτελέσματα να αποδεικνύουν, πως υπάρχει ελάχιστη απώλεια ιπποδύναμης ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.

 
Το πρώτο γράφημα, το οποίο συνοδεύεται και από ένα βίντεο αποδεικνύει, ότι το Ιαπωνικό μοντέλο αρχικά αποδίδει στους τροχούς 299 άλογα (PS). Αν αναλογιστούμε, πως η εταιρεία αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει 310 ίππους, αυτό σημαίνει μια απώλεια της τάξης του 4% περίπου.

Επιπλέον ένα ξεχωριστό γράφημα δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς το Type R έστειλε στους τροχούς σχεδόν 306 άλογα(PS), που συνεπάγεται περίπου 2% απώλεια.
Όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναφέρουν την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου, χρησιμοποιούν γενικά στοιχεία τα οποία στην πράξη είναι ελαφρώς διαφορετικά, καθώς επηρεάζονται από παράγοντες, όπως η τριβή στη μετάδοση της κίνησης. Μια απώλεια κίνησης της τάξης του 10% φαντάζει φυσιολογική για ένα αυτοκίνητο με κίνηση στους δύο τροχούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 η Motor Trend ανακάλυψε απώλειες κατά 12% στο Dodge Challenger Hellcat.
 

Tags: HONDA CIVIC