Το ακριβότερο αυτοκίνητο του James Bond

2.447 Επισκέψεις στο άρθρο (19/8/2019)

Αυτή η Aston Martin DB5 είναι το ακριβότερο αυτοκίνητου του James Bond που πουλήθηκε σε δημοπρασία. Πόσα εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να... «πιάσει»;

Μια από τις μόλις τέσσερις Aston Martin DB5 που κατασκευάστηκαν και τροποποιήθηκαν ειδικά για την ταινία «James Bond - Ο Χρυσοδάκτηλος» του 1964, πουλήθηκε για το ποσό-ρεκόρ των 6.385.000 δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα σε δημοπρασία του γνωστού αμερικανικού οίκου SothebyΆs.

Οι αρχικές εκτιμήσεις κοστολογούσαν το αυτοκίνητο από 4 εκατομμύρια έως 6 εκατομμύρια δολάρια. Η τελική τιμή πώλησής του ωστόσο ξεπέρασε κατά πολύ ένα από τα άλλα πρωτότυπα DB5 του James Bond, που δημοπρατήθηκε το 2010 για 4,2 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το έτσι, το πιο ακριβό αυτοκίνητο των ταινιών James Bond που πωλήθηκε ποτέ.

Το εντυπωσιακό σε αυτό το DB5 είναι ότι είναι ακριβώς όπως όταν κατασκευάστηκε για πρώτη φορά. Αυτό σημαίνει ότι έρχεται με μια αναδιπλούμενη αλεξίσφαιρη ασπίδα που βγαίνει μέσα από το πορτ μπαγκάζ για να προστατεύει το πίσω παράθυρο, εκτοξευτήρα καθίσματος, κρυφό ραντάρ στο ταμπλό, ψεκαστήρα λαδιού και καπνού, κρυμμένα πολυβόλα κάτω από τα μπροστινά φώτα και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα gadgets είναι πλήρως λειτουργικά, αν και (για προφανείς λόγους) τα πολυβόλα δεν πυροδοτούν πραγματικά σφαίρες και παράγουν μόνο τον ήχο ενός πυροβόλου όπλου.

Πριν από την δημοπρασία, το αυτοκίνητο αποκαταστάθηκε εκτενώς από γνωστό οίκο ανακατασκευών στην Ελβετία, έναν από τους μόλις 13 σε όλο τον κόσμο που εγκρίθηκαν από την Aston Martin για αναπαλαιώσεις, ενώ οι εργασίες διήρκησαν τέσσερα χρόνια. Στο καντράν του αυτοκινήτου έχουν καταγραφεί μόλις 18.500 χλμ.!

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η Aston Martin DB5 δεν εμφανίστηκε ποτέ στην ταινία Goldfinger, αλλά χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαφημιστικής περιοδείας της επόμενης ταινίας «Thunderball» και κατασκευάστηκε με τις ίδιες προδιαγραφές.

Είναι απόλυτα νόμιμο για χρήση στο δρόμο, οπότε ο νέος ιδιοκτήτης του μπορεί να το κυκλοφορεί κανονικά και να τραβά τα βλέμματα όσο κανείς άλλος. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα βέβαια, να φυλαχθεί προσεκτικά σε κάποιο γκαράζ, ώστε να εκτοξεύσει την αξία του ακόμα περισσότερο.

NEO PROACE
NISSAN