Tο μοντέλο θα φτάσει στις αντιπροσωπείες μέσα στο 2022.

To επερχόμενο μικρό SUV θα έχει μήκος περίπου 4 μέτρα.

Το αντι-Juke της Jeep

8.698 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2020)

Μέσα στο 2020 η Jeep θα παρουσιάσει ένα νέο μικρό SUV που θα προσφέρει υψηλά επίπεδα πρακτικότητας αλλά και σημαντικές off-road δυνατότητες. Θα μπορέσει να κάνει την διαφορά στην κατηγορία;


Η Jeep δεν έχει σκοπό να χάσει χρόνο στην εκμετάλλευση της νέας εταιρικής σχέσης μεταξύ του FCA και του PSA Groupe και για αυτό ξεκινάει την ανάπτυξη ενός νέου «εξαιρετικά συμπαγούς» SUV το οποίο θα αποτελέσει μια «σκληραγωγημένη» εναλλακτική επιλογή απέναντι στα Nissan Juke και Volkswagen T-Cross.
 
Πηγές μέσα από την Jeep κάνουν λόγο ότι το μοντέλο θα φτάσει στις αντιπροσωπείες μέσα στο 2022 και ότι αναπτύσσεται με βάση τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων καταναλωτών. Ο Marco Pigozzi, επικεφαλής μάρκας στην Ευρώπη, δήλωσε ότι το crossover θα προσφέρει μεγάλα επίπεδα  πρακτικότητας, χωρίς ωστόσο να διακυβεύονται οι μεγάλες off-road ικανότητες που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Jeep. To επερχόμενο μικρό SUV θα έχει μήκος περίπου 4 μέτρα, κάτι που θα το κάνει ελαφρώς μεγαλύτερο από το Suzuki Jimny, αλλά μερικά χιλιοστά μικρότερο από το νέο Juke.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Jeep δραστηριοποιείται πλέον σημαντικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το νέο μικρό crossover της μάρκας θα διαθέτει κάποια μορφή μπαταρίας. Ο Pigozzi δήλωσε σχετικά: «Έχουμε τη δυνατότητα να του προσφέρουμε κάποιου είδους ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο». Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν βέβαιο επίσης ότι θα υιοθετήσει την πλατφόρμα CMP που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων από τα  Peugeot 2008 και DS 3 Crossback και είναι σε θέση να φιλοξενήσει τόσο μοτέρ βενζίνης και ντίζελ όσο και ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.
 

Η ταχεία στροφή της Jeep προς την ηλεκτροκίνηση θα βοηθήσει τη μάρκα να τραβήξει τις μέσες εκπομπές της κάτω από τον ρυθμισμένο από την ΕΕ μέσο όρο των 95 γραμμαρίων C02/χιλιόμετρο.
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN