To bZ Compact SUV Concept μας δείχνει το νέο ηλεκτρικό της Toyota
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To bZ Compact SUV Concept μας δείχνει το νέο ηλεκτρικό της Toyota

5.228 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2022)

Η Toyota παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV της «οικογένειας» bZ, το οποίο κάνει την προεπισκόπηση ενός – κατά πάσα πιθανότητα – επερχόμενου νέου χωρίς ρύπους SUV στην γκάμα της.

Νέο bZ SUV από την Toyota

Δουλειές με… φούντες έχουν όπως φαίνεται στην Toyota. Η ιαπωνική φίρμα, λίγο μετά την αποκάλυψη του νέου Plug-in υβριδικού Prius, προχώρησε στην παρουσίαση ενός ακόμα μοντέλου. Ο λόγος για το bZ Compact SUV Concept, το οποίο μας δείχνει πως θα είναι ένα ενδεχόμενο μικρότερο SUV, που θα προστεθεί στην γκάμα με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στο μέλλον.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έντονος σχεδιασμός

Το bZ Compact SUV Concept διαθέτει έντονα σμιλεμένο σχεδιασμό. Μπροστά, έχει τη νέα φωτεινή υπογραφή της Toyota, η οποία εμφανίζεται και στο νέο Prius, όπου τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα βραχίονα, ενώνονται με την φωτιζόμενη λωρίδα LED. Κοιτώντας από το πλάι γίνονται ορατοί οι κοντοί πρόβολοι του αυτοκινήτου, ενώ παρατηρούμε πως στην οροφή, στο πτερύγιο που υπάρχει, είναι τοποθετημένο το τρίτο φως φρένων. Στο πίσω μέρος, τα φώτα δίνουν την εικόνα πως στεγάζονται κάτω από το αμάξωμα, ενώ ένα μεγάλος διαχύτης γίνεται άμεσα εμφανής.

Μινίμαλ καμπίνα με βοηθό τεχνητής νοημοσύνης!

Στο εσωτερικό, το bZ Compact SUV Concept έχει μινιμαλιστική αισθητική. Ο οδηγός κρατά ένα φαρδύ, οκταγωνικό τιμόνι. Όπως στο bZ4X και στο νέο Prius, ο πίνακας οργάνων προεξέχει από το ταμπλό. Η μεγάλη οθόνη infotainment βρίσκεται στο κέντρο της καμπίνας και στο κάτω μέρος της υπάρχουν μπουτόν. Σε ότι αφορά τον επιλογέα ταχυτήτων εδρεύει στην κεντρική κονσόλα και έχει με τη σειρά του μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Αξίζει να σημειωθεί πως το όχημα έχει έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Yui. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φωνητικές εντολές και το σύστημα ανταποκρίνεται με ηχητικά και οπτικά φωτιστικά σήματα που κινούνται στην καμπίνα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
NISSAN