Από τη δεκαετία του 1970, η Volkswagen παρήγαγε λουκάνικα Currywurst στο εργοστάσιό της στο Wolfsburg.

Tο λουκάνικο βρίσκεται στον κατάλογο με τα επιμέρους εξαρτήματα των οχημάτων της εταιρείας.

Το best seller της VW είναι το λουκάνικο!

4.074 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2020)

Το best seller προϊόν της VW δεν είναι αυτοκίνητο, μάλιστα δεν έχει καμία σχέση. Όχι δεν κάνουμε πλάκα και για όποιους δεν μας πιστεύουν αρκεί να διαβάσουν το παρακάτω θέμα για να πειστούν πως το καλοπουλημένο προϊόν που παράγει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι το λουκάνικο!


Κι` όμως αυτό είναι αλήθεια. Από τη δεκαετία του 1970, η Volkswagen παρήγαγε λουκάνικα Currybockwurst στο εργοστάσιό της στο Wolfsburg. Τα λουκάνικα καταναλώνονται κατά κύριο λόγο από τους υπαλλήλους της εταιρείας, όμως πωλούνται όπως και τα υπόλοιπα λουκάνικα κανονικά στο εμπόριο.
 
Για να γίνει επίσης μία σύγκριση αριθμών ακόμα και αν δεν μπορεί αυτή να έχει βάση. Πέρυσι η Volkswagen παρήγαγε 6,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα στα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο, τα οποία μετρούνται σε περισσότερα από 50. Εν τω μεταξύ, το εργοστάσιο λουκάνικων που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της μάρκας στα Wolfsburg παράγει μόνο του 6,8 εκατομμύρια λουκάνικα… φυσικά όλα βρίσκουν κάτοχους εντός ή εκτός εταιρείας.
 
Αλλά γιατί η Volkswagen, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον πλανήτη, παράγει επίσης λουκάνικα και δεν συνεργάζεται με μία άλλη εταιρεία προκειμένου να προσφέρει το απαραίτητο γεύμα στους εργαζόμενους της. Αυτό συμβαίνει καθώς το 1973, η αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε ότι θα ήταν πιο αποδοτικό να παράγονται τα λουκάνικα που καταναλώνονται από τους υπαλλήλους της επί τόπου.
 
Αυτό με τη σειρά του το έκανε το προϊόν διάσημο και έτσι έφτασε στο σημείο τα λουκάνικα της VW να εξάγονται και σε δεκάδες άλλες χώρες. Μάλιστα το πιο αστείο απ όλα είναι πως το προϊόν βρίσκεται στον κατάλογο με τα επιμέρους εξαρτήματα των οχημάτων της εταιρείας. Έτσι εκεί που ψάχνεις για προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα, καθρέφτες και διάφορα άλλα, βρίσκεις και το λουκάνικο!

peugeot
skoda