Μία πιο σπορ έκδοση του ηλεκτρικού Volkswagen Transporter παρουσίασε η ABT, κάνοντας το γερμανικό βαν περισσότερο ελκυστικό.

Στη νέα του έκδοση το e-Transporter έχει εξοπλιστεί με ένα πιο αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος.

Το e-Transporter της ΑΒΤ σε σπορ έκδοση

2.186 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2019)

Μία πιο σπορ έκδοση του ηλεκτρικού Volkswagen Transporter παρουσίασε η ABT, κάνοντας το γερμανικό βαν περισσότερο ελκυστικό.

Πριν από λίγους μήνες η ΑΒΤ είχε παρουσιάσει το e-Transporter στην Έκθεση Επαγγελαμτικών Οχημάτων στο Αννόβερο, έχοντας μετατρέψει το δημοφιλές βαν της VW σε ένα μηδενικών ρύπων ελαφρύ επαγγελματικό όχημα. Σήμερα η βελτιωτική εταιρεία σύστησε στο κοινό μία πιο σπορ έκδοση, που θα κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 7 Μαρτίου.
 
Στη νέα του έκδοση το e-Transporter έχει εξοπλιστεί με ένα πιο αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος, που περιλαμβάνει σπορ μπροστινό προφυλακτήρα, εκτεταμένες πλευρικές ποδιές και μεγάλη πίσω αεροτομή. Το μοντέλο διαθέτει επίσης ένα αποκλειστικό πίσω προφυλακτήρα, χωρίς βεβαίως απολήξεις εξάτμισης, αφού μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.
 
Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, πηγή ενέργειας είναι μία μπαταρία 37,3 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει ισχύ 111 ίππων και 200 Nm ροπής. Μπορεί το μοντέλο να μην είναι γρήγορο, ωστόσο ο παραπάνω συνδυασμός του επιτρέπει να κινηθεί για 208 χιλιόμετρα πριν χρειαστεί να φορτιστεί εκ νέου. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει μεγαλύτερα σχέδια στο μυαλό της, με μία μπαταρία 74,6 kWh να αναμένεται να διπλασιάσει την αυτονομία κίνησης που θα φτάνει περίπου στα 400 χιλιόμετρα.
 
Οι πρώτες παραδόσεις του e-Transporter είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν το τρίτο τρίμηνο του 2019 και θα συνδυαστούν με μικρότερο e-Caddy.

Toyota
test center