Το Audi SQ5 που βλέπετε σε Sepang Blue απόχρωση, είναι το εκατομμυριοστό Q5 που φτιάχνεται στο εργοστάσιο στο Ίνγκολστατ της Γερμανίας. Περισσότερα από 1,6 εκ. κομμάτια έχουν πουληθεί παγκοσμίως.

Το εκατομμυριοστό Audi Q5

2.834 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/8/2016

Αν και απέχουμε ελάχιστα από το νέας γενιάς Audi Q5, το υπάρχον μοντέλο εξακολουθεί να πουλάει σαν ζεστό ψωμί και μόλις κατασκευάστηκε το εκατομμυριοστό Q5 μόνο στη Γερμανία.

 
Το Audi SQ5 που βλέπετε είναι το εκατομμυριοστό Q5 που φτιάχνεται στη Γερμανία, με το SUV να κατασκευάζεται επίσης σε Κίνα και Ινδία. Εύλογα, στο εργοστάσιο στο Ίνγκολστατ έχουν χαρές και πανηγύρια, με το εν λόγω SQ5 να είναι σε Sepang Blue απόχρωση και να έχει παραγγελθεί από μια οικογένεια στη Γερμανία.

Υπενθυμίζουμε πως το Q5 λανσαρίστηκε το 2008, αποτελώντας το 2ο μέλος της οικογένειας Q, μετά το Q7. Σήμερα, ύστερα από 8 περίπου χρόνια, η εταιρεία έχει συναρμολογήσει πάνω από 1,6 μονάδες του μοντέλου παγκοσμίως. Πωλείται σε πάνω από 100 χώρες και πέρσι η Audi διέθεσε 266.968 Q5 στους πελάτες της, περίπου 8% περισσότερα από ότι το 2014.

Επειδή, όμως, τα 8 χρόνια «ζωής» είναι πλέον πολλά για ένα μοντέλο, εδώ και καιρό δοκιμάζεται το διάδοχο μοντέλο, υιοθετώντας στοιχεία από το μεγαλύτερο
καινούργιο Q7. Ίσως μάλιστα να απέχουμε λίγες ημέρες από το νέο Audi Q5, καθώς η έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου, μοιάζει με ιδανικό τόπο για μια παγκόσμια πρεμιέρα.

Tags: AUDI Q5